Frugtsalat med diabetes-venlig vaniljecreme
Frugtsalat med diabetes-venlig vaniljecreme
Når man lever med forskellige funktionsnedsættelser eller har særlige kostbehov, kan det være en udfordring at finde lækre desserter, der både smager godt og passer ind i en sund kost. Denne frugtsalat med kold vaniljecreme er skabt med netop disse...
  • mandag, 26. august 2024
  • 626
  • Kategori Desserter
  • Ingredienser: 100 g Blåbær, 100 g Jordbær skåret i skiver, 100 g Brombær, 1 stk æble (skrællet, kerner fjernet, og skåret i små tern), 1 stk pære (skrællet, kerner fjernet, og skåret i små tern), 50 g Hindbær, 50 g Kirsebær (udstenet og halveret), 1/2 stk Saft af Citron (forhindre æbler og pære i at blive brune), 200 g Græsk Yoghurt, 100 g Piskefløde, 1 tsk Vaniljeekstrakt , 1 tsk Stevia eller andet sødemiddel, 1 spsk Frisk presset citronsaft (Valgfrit, for en frisk smag)
Fremhævet
Henriks koreanske kyllingewok med chilipaste og grøntsager
Henriks koreanske kyllingewok med chilipaste og grøntsager
Denne opskrift er inspireret af de kraftfulde smagsnuancer fra det koreanske køkken, hvor friskhed og krydderi mødes i en skøn harmoni. Retten kombinerer møre kyllingestrimler med sprøde grøntsager og en cremet kokosmælksauce, der får ekstra dybde...
  • tirsdag, 24. september 2024
  • 446
  • Kategori Asiatisk inspireret
  • Ingredienser: 500 g Kyllingeinderfileter (deles i ca. 3 lige store stykker pr. filet), 125 g Sukkerærter, 1 bundt Forårsløg (skåret på skrå i stykker på 2 til 3 cm), 1 stk Squash (ca. 250 g, såret i skiver og delt i kvarter), 200 g Hakket spinat - (Frossen, optøet og drænet), 200 g Broccoli - (Frossen små buketter), 100 g Gulerødder (Skrællet og skåret i strimler), 250 ml Aroy-D kokosmælk (Fuldfed), 30 g Soyasauce, 20 g Fiskesauce, 15 g Thai Dancher soyasauce (det er en sød variant), 15 g Honning, 15 g Chilipaste (meget stærk så smag til efter dine ønsker), 5 g Limejuice, 5 g Sesamolie, 3 stk Solo - Hvidløg, 15 g Frisk ingefær (Skrællet), 200 g Æggenudler (koges efter anvisning på posen)
Fremhævet
Hjemmelavet Kimchi – Den Ultimative Guide til Koreansk Fermenteret Kål
Hjemmelavet Kimchi – Den Ultimative Guide til Koreansk Fermenteret Kål
Hvad er Kimchi? Kimchi er en klassisk koreansk ret, der er kendt for sin rige smag, skarpe krydderier og gavnlige probiotiske egenskaber. Denne fermenterede grøntsagsret, som ofte laves med kinakål og en krydret pasta af chili, hvidløg og ingefær,...
  • mandag, 4. november 2024
  • 621
  • Kategori Asiatisk inspireret
  • Ingredienser: 4 spsk rismel klister, 200 g vand, 4 spsk gochugaru (koreanske chiliflager, justeres efter smag), 2 spsk sempio Gochugaru Paste (koreanske chilipaste, justeres efter smag), 4 spsk Honning, 4 spsk Fiskesauce (kan udelades for vegansk version, brug da ekstra Soya sauce), 4 spsk Soya sauce, 10 fed solo-hvidløg, finthakket, 20 g frisk ingefær, finthakket, 1500 g kinakål, skåret i mundrette stykker, 4 stk Pak Choi (ca. 4 små), skåret i mundrette stykker, 2 spsk groft middelhavs (til saltning af kålen bemærk det skal være uraffineret salt) , 500 g gulerod, groft eller fint revet, 4 stk forårsløg, skåret i 3-4 cm stykker (kan udelades), prøv dig frem med andre grøntsager - prøv med rødbede, spinat, peberfrugter
Indisk Kylling med Vidunderlig Umami Smag
Indisk Kylling med Vidunderlig Umami Smag
Indisk kylling med karry er en ret, der forener en række eksotiske og vidunderlige smage. Karry er en krydderiblanding, der har sin oprindelse i Indien, og det er en grundlæggende ingrediens i mange indiske retter. Karry kan variere meget i smag og...
  • onsdag, 24. juli 2024
  • 538
  • Kategori Indisk inspireret
  • Ingredienser: 1/4 dl Limesaft, 3/4 dl Citronsaft, 1/2 dl Teriyaki sauce (Thai Dancer), 1 dl Sesamolie, 5 dl Vand, 1 dl Soyasauce (alm. Kikkoman), 3 spsk Bombay Karry (Hedebogaard), 2 spsk Gurkemeje, 1 spsk Sempio Gochujang stærk chili paste, 1 spsk Sød Chili pulver, 3 stk Løg (mellemstore), snittet i tern, 2 stk auberginer, skåret i tern, 5 stk modne tomater, skåret i tern, 1 spsk Bombay Karry, 2000 g Hele kyllingelår, Stegeskyen fra kyllingen, 5 dl Kokosmælk (den fede), 2 spsk Majsstivelse, 1 dl vand
Karry-nudler med marineret ovnbagt kylling og grove grøntsager
Karry-nudler med marineret ovnbagt kylling og grove grøntsager
Denne ret udspringer af en lyst til at kombinere de bedste smage fra forskellige asiatiske køkkener – og samtidig få noget, der både mætter, varmer og giver en følelse af velvære. Her mødes den krydrede varme fra gochujang og karry, den bløde sødme...
  • mandag, 24. marts 2025
  • 33
  • Kategori Asiatisk inspireret
  • Ingredienser: 2 spsk Soya sauce feks. Yamsa (den er ikke så salt som Kikoman), 1 spsk Riseddike, 1 spsk Lime- eller citronsaft, 1 spsk Fiskesauce (Fishsauce), 1 spsk gochujang (koreansk chilipasta), 1 tsk Revet ingefær, 1 tsk Dansk honning, 1 tsk Sesamolie (valgfri, men anbefales), 800 g Hele Kyllingelår med salt og peber, 3 stk Gulerødder, 2 stk Pak choi, 200 g Spidskål skåret fint, groft hakket, 200 g broccoli i buketter (frisk eller optøet fra frost), 150 g tørrede Monika kinesiske nudler (andre tørrede ægnudler kan også bruges), 250 ml Kokosmælk (Aroy d kokosmælk), 1 spsk Karry Bombay (eller 1,5 spsk gul karrypasta), 1 spsk Østerssauce, 1 spsk Fiskesauce, 1 spsk Lime- eller citronsaft, 1 tsk Dansk honning, 2 spsk Vand, 1 spsk Soya sauce (Yamsa), 1 tsk Tør ristede sesamfrø, 1 spsk Kimchi
Fremhævet
Krydret Laksebowl med Kimchi, Pak Choi og Stegte Ris
Krydret Laksebowl med Kimchi, Pak Choi og Stegte Ris
Denne farverige og smagfulde ret kombinerer elementer fra både det japanske og koreanske køkken med en base af saftigt stegt laks, krydrede stegte ris og fermenteret kimchi. Retten er placeret i kategorien "Fisk og skaldyr", da laksen spiller en...
  • onsdag, 4. december 2024
  • 457
  • Kategori Fisk og Skaldyr
  • Tilberedningstid
    35m
  • Tilberedelses tid
    20m
  • Ventetid
    15m
  • Ingredienser: 2 stk Laksefileter (250g), 1 tsk Soyasauce (kan udelades)), 1 tsk Sesamfrø til pynt (kan udelades), 200 g Kogte ris, 1 spsk Sesamolie, 1 tsk Reje paste, 1 tsk Gochujang chili paste (eller efter smag), 1/2 tsk Rød Miso, 1/2 tsk Lys Miso, 1 spsk Soyasauce, 1 tsk Riseddike, 1/2 dl Aroy-D kokosmælk (19%) (eller andet tilsvarende mærke), 100 g Pak choi (vægten er ca. angivelse), 1 tsk Sesamolie, 1 tsk Soyasauce, 1/2 dl Aroy-D kokosmælk (19%) (eller andet tilsvarende mærke), 75 g Kimchi, 1 spsk Ristede sesamfrø
Lime kylling med asiatiske toner
Lime kylling med asiatiske toner
  Lime kylling er en velsmagende og klimavenlig ret, der kombinerer friskhed og dybe smage for en eksotisk oplevelse. Denne opskrift bruger ingredienser med relativt lavt klimaftryk, hvilket gør den til et bæredygtigt valg. Limesaft giver en...
  • tirsdag, 23. juli 2024
  • 449
  • Kategori Kylling og And
  • Ingredienser: 1 dl Limesaft, 1 dl Soyasauce f.eks. Kikkoman Soyasauce , 1/2 dl Teriyaki sauce (Thai Dancer), 1 spsk Teriyaki sauce (Thai Dancer), 1 spsk Sempio Gochujang stærk chili paste (den er meget stærk), 2 stk Store fed hvidløg, 1 spsk ingefærpulver, 2 tsk røget paprika, 800 g Kyllingeoverlår, 1 portion Stegesky, 2 1/2 dl stegesky fra kyllingen, 2 spsk Majsstivelse (prøv dig frem)
Fremhævet
Mørk chokoladekage med appelsin, mandler og havremel
Mørk chokoladekage med appelsin, mandler og havremel
Jeg har smagt mange chokoladekager gennem tiden – både de helt klassiske og de mere moderne, hvor kendte konditorer sætter deres præg med dybe smage og komplekse teknikker. En af de bedste, jeg har smagt, var lavet af Nico Strangas – intens, mørk,...
  • fredag, 18. april 2025
  • 10
  • Kategori Kager
  • Ingredienser: 150 g Mørk chokolade (70–85 %), 50 g Smør, 30 g Rapsolie, 50 g Honning, 50 g Erythritol (det samme som Sukrin Gold), 3 stk æg, 1 1/2 tsk Vaniljesukker, 1 knsp Salt (uraffineret, fint himalayasalt), 1 tsk bagepulver, 1 stk Appelsin , 2 spsk Appelsinsaft (fra appelsinen), 2 tsk Skal (fra appelsinen), 60 g Mandler (skal blendes), 50 g Havremel, 25 g usødet kakaopulver
Rees æblekage
Rees æblekage
Denne opskrift stammer fra en nabo, som min mormor havde da hun boede i Odense. Kagen i sig selv bliver virkelig lækker og porøs, næsten som var det marcipan, mange af dem jeg kender foretrækker dog de mere hårde kager, som bruges til tærter. Men...
  • fredag, 11. september 2020
  • 7010
  • Kategori Kager
  • Tilberedelses tid
    45m
  • Ingredienser: 200 g Hvedemel, 200 g Sukker (melis), 100 g Smør , 1 stk Æg, 4 stk Æbler (mellemstore), 12 g Bagepulver
Spicy Teriyaki-Gochujang Dressing
Spicy Teriyaki-Gochujang Dressing
Denne krydrede Teriyaki-Gochujang dressing er en skøn fusion af asiatisk smag, der tilfører et ekstra pift til enhver ret. Kombinationen af soja sauce og Teriyaki sauce giver en rig, umami-agtig base, mens Gochujang chili pasta bidrager med en dyb,...
  • tirsdag, 27. august 2024
  • 639
  • Kategori Asiatisk inspireret
  • Ingredienser: 3 spsk Soja Sauce, 3 spsk Dancer Teriyaki sauce, 2 spsk Sesamolie, 2 1/2 spsk Limesaft, 1 spsk Gochujang (juster efter ønsket styrke) PAS PÅ MEGET STÆRK, 1 tsk Honning , 1 fed Hvidløg (fint revet), 1 tsk Ingefær (Frisk- og fintrevet), 1 Spsk Sesamfrø (ristet ved jævn varme, valgfrit men giver et godt tvist og giver crunch), Friskhakket koriander, purløg eller persille