Hvedeknopper med bageenzym
Hvedeknopper med bageenzym
Hvor jeg elsker duften og smagen af Kardemomme, jeg får næsten lyst til, at synge Boller op og Boller ned i min mave, skønt at den sang intet har, at gøre med Storebede dag. Men jeg elsker den her dag på året, hvor man sidder sammen eller bare...
  • fredag, 1. maj 2020
  • 154453
  • Kategori Boller og andet brød
  • Ingredienser: 45 g Tørgær, 45 g Bageenzym, 20 g Salt, 45 g Sukker, 1400 g Manitoba (eller anden mel med højt protein indhold), 2 spsk Kardemomme, 4 stk Æg, 700 g Vand
Italiensk Biksemad
Italiensk Biksemad
Jeg har valgt at kalde den her opskrift for itailiensk Biksemad, dels fordi der er flere ting i men også fordi man kan komme det i man har lyst til, denne ret rækker til 2 personer og den er fryseegnet. Man kan med stor fordel undlade at tilsætte...
  • torsdag, 12. august 2021
  • 1046
  • Kategori Hovedretter
  • Ingredienser: 300 g Store tomater modne, 100 g Squash, 2 stk Chili (Styrke 4), 1 fed Hvidløg, 150 g Løg, 1 spsk Tørret oregano (0,5 spsk frisk), 100 g Frisk revet parmesan, 250 g Fusilli Fuldkornspasta, 2 spsk Middelhavssalt, 3 L Vand
Juleboller med bage enzymer
Juleboller med bage enzymer
Ingen jul uden juleboller af den gode gammeldags slags, som er lavet på en god gærdej, her har jeg brugt min opskrift på Hvedeknopper og er blevet spækket med rosiner, syltet appelsinskal, frisk revet appelsinskal, sukat og ikke at forglemme...
  • lørdag, 30. november 2019
  • 1825
  • Kategori Boller og andet brød
  • Ingredienser: 35 g Tørgær, 30 g Bageenzym, 45 g Sukker, 15 g Salt, 6 tsk Kardemomme, 1200 g Manitoba (eller anden hvede mel med højt protein), 100 g Cocktailbær, 100 g Sukat, 100 g Kandiseret appelsinskal, 2 stk Æg, 6 dl Vand
Karamel æblesmør
Karamel æblesmør
Æbelsmør uden smør, lyder det skørt? både og - men fordelen her er at det ikke indeholder fedt af nogen art. Men hvad er det så - det er æblemos der koges ind så den bliver tyk, i mit førsteforsøg brændte den på, dvs. det var sukkeret der brændte...
  • mandag, 9. august 2021
  • 1144
  • Kategori Sød syltning
  • Ingredienser: 1500 g Æbler, 150 g sukker (Melis), 250 g Vand, 1/2 tsk Salt
kardemommesnurrer
kardemommesnurrer
Jeg kan godt og mon ikke også at du kan li kanelsnegle, og så er det at det her er fætteren til kanelsnegle,  intet mindre end som Kardemommesnurrer, det kunne såmænd også havde være kanelsnurrere eller hvad med nutellasnurre, kært barn...
  • fredag, 30. juli 2021
  • 929
  • Kategori Kager
  • Ingredienser: 200 g Smør, 2 1/2 dl Mælk, 12 g Tørgær, 2 spsk Sukker, 200 g Smør, 200 g Sukker, 3 tsk Vaniljesukker, 2 spsk Kardemomme, 1 stk Æg (M/L) eller glasur, 200 g Flormelis (Til glasur), 1/2 dl Kogende Vand (Til glasur)
Kogning af tørrede bønner
Kogning af tørrede bønner
Det er nemt at gå ud og købe en dåse færdig kogte bønner til sin Chili Con Carne, men så er det også langt svære at sætte sit personlige præg på sin endelige ret.   Bønner og kikærter er sunde, billige og lækre og det gælder især hvis man...
  • tirsdag, 9. februar 2021
  • 2491
  • Kategori Ris og Bulgur og Bønner
  • Ingredienser: 300 g Tørrede bønner eller kikærter, 3 L Vand, 1 stk Løg (mellemstort), 2 fed Hvidløg, 2 stk Laurbærblade, 1 tsk Tørret Timian, 2 stk Chili (Styrke 5), 1 spsk Olivenolie, 1 tsk Salt efter smag
Kogte basmatiris
Kogte basmatiris
Der findes et hav af muligheder på at koge ris, den her metode har nu garanteret mig løse basmatiris ikke mindre end 5 gange, senest den 23. august 2021 - jeg skulle have gæster dvs. en god veninde jeg har. De ris jeg her koger på denne metode er...
  • tirsdag, 24. august 2021
  • 2438
  • Kategori Ris og Bulgur og Bønner
  • Ingredienser: 450 g Ris (Basmati eller Jasmin), 1000 g Vand, 1 spsk Salt, 2 spsk Olivenolie, 2 tsk Citronsaft
Kransekagekonfekt
Kransekagekonfekt
Vidste du at kransekage og kransekage konfekt er en Dansk opfindelse? Læs mere lege her under. En kransekage er en kage, der består af marcipan, sukker og æggehvider. I Danmark har vi tradition for at nyde et stykke kransekage nytårsaften,...
  • søndag, 8. november 2020
  • 2944
  • Kategori Kager
  • Ingredienser: 1300 g Marcipan (Odense ren rå), 250 g Æggehvider, 240 g Flormelis (alm. sukker kan bruges, men jeg anbefaler kraftigt Flormelis)
Kylling med lækker umami smag
Kylling med lækker umami smag
Retten jeg her har lavet, har jeg ladet mig inspirere af mange af de forhånds marineret Teriyaki spyd man kan købe, men der er i denne ret her, ikke anvendt Teriyaki Sauce, men derimod Soya Sauce, Oyster sauce og Fish Sauce desuden har jeg en række...
  • tirsdag, 19. september 2023
  • 565
  • Kategori Kylling og And
  • Ingredienser: 2 1/2 dl Soya sauce, 1 dl Oyster Sauce, 1 dl Fish sauce, 1/2 dl Citron saft, 1 dl Oliven olie, 1/2 dl Æblecider eddike, 3 fed Hvidløg (skal presses), 1 tsk Stødt Chili, 2 tsk Spidskommen, 2 tsk Røget Paprika, 2 tsk Ingefær pulver, 6 stk Hele kyllingelår, 1 dåse Hakkede tomater, 1/2 dl Æbleeddike (Æblecider eddike), 1 Portion Marinade, 3 stk Gulerødder, 2 stk Pillede rødløg skåret i mundrette stykker, 300 g Broccoli buketter (frost), 200 g Cherrytomater (eller tilsvarende), 200 g Fine ærter, 1 spsk Fint hakket persille (frost), 1/4 L Piskefløde
Kødboller til suppe
Kødboller til suppe

Ingen hønse- eller oksekødssuppe uden kød- og melboller, og udover at de er nemme at lave så koster de heller ikke mange penge at lave. 

  • mandag, 24. januar 2022
  • 744
  • Kategori Forretter
  • Ingredienser: 500 g Hakket grisekød, 2 stk æg, 100 g Zittauerløg, 50 g Hvedemel, 100 g Vand, 1 1/2 tsk Fint salt (efter smag), 1/2 tsk Sort peber