Estragoneddike (klassisk)
Estragoneddike (klassisk)
Generelt er der ikke noget som ting der er hjemmelavet, og der er altså ikke noget som hjemmelavet kryddereddike i køkkenet, og estragoneddike er en af dem, som jeg helst ikke vil undvære. Som med de fleste andre eddiker er estragoneddike utrolig...
  • mandag, 7. august 2023
  • 894
  • Kategori Sur Syltning
  • Ingredienser: 1 1/2 L Lagereddike (den klare / hvid), 200 g Estragonstilke
Frisk tun mousse
Frisk tun mousse
Det her er en super frisk tun mousse, jeg har en kammerat der er multihandicappet, når han og jeg i tidernes morgen og inden han fik problemer med at synke sin mad, så var det her den mad han så frem til at få når vi havde været i Tyskland, vi...
  • torsdag, 7. oktober 2021
  • 1500
  • Kategori Fisk og Skaldyr
  • Ingredienser: 3 ds Tun i olie (Drænet vægt 420g), 1 bæger Creme Fraiche 18%, 250 g Piskefløde, 1 glas Rød stenbidderrogn, 1 stk Citron, 8 stk Husblas, 1/2 tsk Salt (Efter smag og behag)
Fuldkorns Burgerboller med bageenzymer
Fuldkorns Burgerboller med bageenzymer
Der skal ikke meget til at gøre en inspiration kedelig, med de meget kedelige burgerboller man køber ude i butikkerne, de smager sjældent godt, fordi det er nemt at smage, at de er masse produceret. Så her den anden dag fik jeg stor lyst til at...
  • søndag, 17. maj 2020
  • 2508
  • Kategori Boller og andet brød
  • Ingredienser: 30 g Tørgær, 30 g Bageenzym, 30 g Sukker, 20 g Salt, 100 g Intergrale (Hvedemel med fuldkorn), 900 g Manitoba, 600 g Vand, 2 stk Æg
Fuldkornsboller med havregrød og bageenzymer og tørgær
Fuldkornsboller med havregrød og bageenzymer og tørgær
Havregrød har længe været en klassiker hos de danske børnefamilier. Det er der flere årsager til. Den første er at det nemt at lave ; den anden er at de fleste børn kan lide det ; den tredje er at det langtidsmættende og den sidste er at det er...
  • mandag, 15. juli 2019
  • 5465
  • Kategori Boller og andet brød
  • Ingredienser: 400 g Intergrale (Hvedemel med fuldkorn), 1400 g Manitoba, 45 g Tørgær, 45 g Bageenzym, 45 g Sukker, 30 g Salt, 600 g Vand, 3 stk Æg, 1 Portion Havregrød, 100 g Rapsolie, 100 g Havregryn, 450 g Vand
Fynsk Æbleflæsk
Fynsk Æbleflæsk
Intet julebord eller anden frokost uden en god Æbleflæsk... Jeg aner ikke om min version slår andres, men den jeg her har fusket mig frem til, gør det godt efter min mening, man kan smage en let brændt karamelsmag. Æbleflæsk er en gammel dansk...
  • onsdag, 11. august 2021
  • 2520
  • Kategori Hovedretter
  • Ingredienser: 500 g Store æbler, 150 g Vand, 250 g Bacon i tern / strimler, 200 g Sukker (Melis), 150 g Vand (kogende)
Gastrik
Gastrik
Vil du selv lave den ultimative smags giver til dine mad retter så skal du prøve at lave Gastrik - det er super enkelt og nemt at lave.   Gastrik er en karameliseret sirup lavet af sukker og en eddike som kan være rød- eller hvidvins eddike...
  • søndag, 17. november 2019
  • 1950
Henriks Lasange
Henriks Lasange
Lasagne er en pastaret. Den mest kendte version er nok Lasagne Bolognese, der som navnet antyder, stammer fra byen Bologna i Norditalien. Lasagne indeholder pasta normalt i form af tynde plader, der lægges i lag adskilt af fyld og, i nogle...
  • lørdag, 17. august 2019
  • 3562
  • Kategori Hovedretter
  • Ingredienser: 400 g Hakket oksekød 8-12%, 150 g Løg, 3 fed Hvidløg, 2 stk Chili (Styrke 5), 2 spsk Hakkede soltørrede tomater, 200 g Revet gulerod, 200 g Revet knoldselleri, 2 spsk Skåret oregano, 1 tsk Stødt sort peber, 1 tsk Salt (efter smag og behag), 1 pose Fusilli pasta skruer fuldkorn (Rema1000), 3 L Vand, 2 spsk Middelhavssalt, 3 spsk Rapsolie , 3 spsk Hvedemel, 6 dl Sødmælk, 2 tsk Stødt muskatnød, 1/2 tsk Salt, 1 tsk Stødt sort peber, 150 g Revet cheddar (den røde)
Hjemmelavet fuldkorns pasta
Hjemmelavet fuldkorns pasta
Jeg har for mange år siden selv lavet min egen pasta og rullet det ud på en pastamaskine, den var med et håndsving. Men efter jeg har fået fat på Kenwood køkkenmaskine så kan man købe sig til ekstra udstyr så man selv kan stå og rulle sine...
  • søndag, 23. februar 2020
  • 3866
  • Kategori Pasta
  • Ingredienser: 350 g Tipo 00, 50 g Intergrale (Hvedemel med fuldkornsmel), 4 stk Æg, 1/2 tsk Salt, 2 spsk Olivenolie
Hottekøller
Hottekøller
Snaskede og uimodståeligt lækre hottekøller, ja det er kyllingeunderlår, det kunne også være vinger, men i dag og i denne opskrift er det kyllingeunderlår! Det bliver ikke meget bedre end det – og de saftige kyllingeunderlår, svøbt i hjemmelavet...
  • søndag, 8. september 2019
  • 1903
  • Kategori Kylling og And
  • Ingredienser: 1400 g Kyllinge underlår, 2 dl Majsstivelse, 2 tsk Chili pulver, 1 tsk Røget paprika, 1 spsk Løgpulver, 2 tsk Spidskommen, 2 tsk Salt, 3 spsk Rapsolie , 1 stk Mellemstort løg, 3 fed Hvidløg, 1 1/2 dl Tomatketchup, 1/2 dl Vand, 1/2 dl Æbleeddike, 2 spsk Fiskesauce, 1/2 dl Soyasauce, 1 dl Brunfarin, 1 tsk Dijon sennep, 1 tsk Røget paprika, 1 tsk Chili pulver, 1 spsk Stødt ingefær, 1 spsk Majsstivelse (kan udelades)
Hvedeknopper
Hvedeknopper
Og jeg elsker duften og smagen af Kardemomme, jeg får næsten lyst til at synge Boller op og Boller ned i min mave, skønt at den sang intet har at gøre med Storebede dag. Men jeg elsker den her dag på året hvor man sidder sammen eller bare alene. Og...
  • mandag, 15. juli 2019
  • 1371
  • Kategori Boller og andet brød
  • Ingredienser: 2 tsk Kardemomme, 500 g Manitoba, 8 g Salt, 15 g Sukker, 50 g Gær, 300 g Vand, 1 stk Æg