Maltsirups fuldkornsboller
Super let

Jeg syndes at det er svært at finde opskrifter på lækre fuldkornsboller, jeg har smagt dem her og de er himmelske, de har en super god smag og er ikke fulde at kerner, faktisk er der slet ikke kerne i, men der er god mængde fuldkorn i som giver en god smag, sammen med hvedesur, som jo  blot er surdej lavet på hvedemel, mine opskrifter er generelt uden mælk, og denne opskrift er for engangs skyld helt uden æg tillige med. Jeg fik lysten til at prøve krafter med fuldkornsboller med en lidt anden tilgang end tidligere, fordi jeg havde købt nogle mørke fuldkorns boller i det lokale supermarkede, og jeg må indrømme at på nær farven - ja så har jeg denne gang ramt plet med denne opskrift, selv min renggørings dame der kommer hos mig hver 14. dag kunne li dem.

 

Del denne opskrift

Kategori: Boller og andet brød

Ingredienser

Til 4 Dusin(e)

Dejen

300 g Fuldkornsmel
700 g Tipo 00
200 g Durum
24 g Bageenzym
15 g Tørgær
20 g Salt
90 g Maltsirup
600 g Vand

Maltsirups fuldkornsboller fremgangsmåde

Alle de tørre dele blandes sammen i en skål ellere røreskålen til røremaskinen. Bollerne bliver bedst af at  blive ælte på maskine, hvilket er min oplevelse - men også grundet de funktionsnedsættelser jeg nu engang har.

Jeg ælter altid på laveste trin på min Kenwood køkkenmaskine, altså på miniums hastigheden, tilsæt det kolde vand, langsomt således at vand og mel blandes sammen langsomt, undervejs tilsættes maltsirup, opskriften finde du ved at klikke / trykke her.

Når dejen slipper skålens sider, er dejen færdig æltet - det tager ca. 10 minutter.

Jeg har til opskriften anvendt en 5 liters firkantet condibøtte - den kan købes i mange netbutikker rundt omkring. Bøtten smurte jeg ind i noget rapsolie så dejen var nem at få ud.
Jeg satte dejen til hævning på køkkenbordet og der stod den i små 8 timer og hyggede sig.

Herefter smurte jeg bordet ind i lidt olie, og hældte forsigtigt dejen ud på bordet og vejede bollerne eller stykkerne af på ca. 98 g pr. stk. jeg rørte dejen så lidt som muligt, så ledes at bollerne nærmest fremgår som stykker skåret af. Der bliver ca. 20 boller med den angivet vægt.

Efterhæves over varmt vand ca. 60°C i ca. 30 minutter.

Afbages med damp i bradepande under hele bagetiden for at give en blød skorpe, damp lukkes ud når der mangler 5 minutter af bage tiden.

Bages ved 250°C i de første 5 minutter, herefter skrues der ned på 200°C i de sidste 15 minutter.

 

Opskrift noter

Bageenzymer og hvedesur kan udelades.

Vedr. mængden af tør gær, jeg har gjort mig den erfaring at 15 g tørgær svare ca. til 50 g alm. våd gær. Bemærk der er ikke nogen gylden regel omkring hvor meget gær der skal bruges, det er en smagssag, den tørgær jeg bruger er af produktet rødgær, den er virksom i lidt længere tid end som alm. gær og alm. tørgær, men brug hvad du har.

Næringsindhold

Portionsstørrelse diæt Vegatar Vegansk laktosefri

Per portion

Kcal:0
Kj: 0
Fibre (g): 0
Salt (g): 0
Kulhydrater: 0
Sukker (g): 0
Fedt: 0
Mættet fedt (g): 0
Kolesterol: 0
Proteiner: 0

Vær den første til at poste en anmeldelse

Del denne opskrift