Agurkesalat
Agurkesalat
Hjemmelavet agurkesalat er nemt at lave selv og kræver ingen særlige ting for at få det lavet, og du har sikkert allerede lagereddike stående i dit køkken, det samme gælder sikkert sukker og peberkorn hvad enten de er hvide eller sorte, jeg skriver...
  • torsdag, 13. maj 2021
  • 958
  • Kategori Tilbehør og salat
  • Ingredienser: 400 g Lager Eddike eller Æbleeddike, 250 g Sukker, 100 g Vand, 2 tsk Hele hvid peber, 3 stk Agurker (Helst Danske)
Bearnaise Essens
Bearnaise Essens
Béarnaise-essens er en vigtig komponent i den klassiske franske sauce béarnaise, som er en variation af hollandaise-saucen. Béarnaise-sauce har en rig historie og er kendt for sin komplekse smag, som kombinerer den fyldige smørbase med en skarp og...
  • lørdag, 6. juni 2020
  • 1901
  • Kategori Essenser, saucer og olie
  • Ingredienser: 6 L Estragon Eddike (Hjemmelavet) Opskriften finder du et andet sted her på min hjemmeside, 6 spsk Let knuste peberkorn, 1 KG Groft hakket skalotteløg - (ikke de alm. gule løg det giver ikke den rigtige smag), 20 stk Laurbærblade, 2 Håndfulde Afklippet persille med stilke, 1 KG Frisk Estragon
Blommechutney med chili og ingefær
Blommechutney med chili og ingefær
Lige om lidt er syltesæsonen over os, og jeg mindes min mors blommetræ når det gik amok og strø om sig med blommer, så jeg mindes min mors sylte projekt med at lave blomme marmelade.  Men det er ikke det jeg har kastet mig ud i, jeg har lige...
  • søndag, 12. juli 2020
  • 1906
  • Kategori Tilbehør og salat
  • Ingredienser: 400 g Æbleeddike, 1000 g Æbler, 3000 g Blommer, 200 g Frisk Ingefær, 3 stk Skalotteløg, 1250 g Sukker, 5 stk Chili (styrke 5, kan evt. udelades), 3 spsk Gule sennepskorn
Brioche burgerboller fuldkorn
Brioche burgerboller fuldkorn
Den 9. september var jeg igen og for anden ud af tre gange sammen med verdens sjoveste og bedste kok, kokken jeg her omtaler, er ingen anden end selveste Claus Holm, her introducerede han Sloppy Joes for mig men også resten af kokkeholdet, og med...
  • tirsdag, 22. september 2020
  • 2142
  • Kategori Boller og andet brød
  • Ingredienser: 30 g Tørgær, 30 g Bageenzym, 30 g Salt, 50 g Sukker, 100 g Hvede mel med Fuldkorn (evt. intergrale), 1500 g Manitoba, 700 g Vand, 3 stk Hele æg, 200 g Smør, 1 stk Helt æg, 2 spsk Nigellafrø (Jomfru i det grønne) / Sesamfrø
Brunkager med Appelsin
Brunkager med Appelsin
Betegnelsen brunkager er af langt nyere dato. Det er formentlig tidligst fra midten af 1800-tallet, at brunkager så småt begynder at vinde indpas i det danske sprog – i takt med udbredelsen af jernkomfuret, der gjorde det lettere at regulere...
  • mandag, 4. november 2019
  • 1608
  • Kategori Kager
  • Ingredienser: 250 g Smør, 125 g Mørk sirup, 250 g Mørk farin, 10 g Appelsinskræl (ca. 4 appelsiner gerne økologisk), 1/2 g Salt, 3 tsk Kanel, 2 tsk Stødt ingefær, 1 tsk Stødt Allehånde, 1 tsk Stødt Nelliker, 2 tsk Potaske, 30 g Appelsinsaft, 100 g Mandler, 500 g Mel, 100 g Kandiseret appelsinskal (evt. Dr. Öetker)
Chili Con Carne
Chili Con Carne
Chili con carne er en krydret gryderet med chili og oksekød, svinekød eller andet kød. Den indeholder som regel tomater, løg, bønner og andre ingredienser. Chili con carne betyder direkte oversat fra spansk "chili med kød". Der findes også en...
  • onsdag, 10. februar 2021
  • 1330
  • Kategori Hovedretter
  • Ingredienser: 3 stk Store løg, 8 fed Hvidløg, 2 stk Chili peber (styrke 5), 1000 g Hakket oksekød (8-12%), 2 dåser Stor tomat koncentrat, 3 dåser Hakkede tomater, 3 dl Vand, 1 pk Tomat passata, 4 spsk Raps olie, 2 stk Okse bouillon terninger, 50 g Mørk chokolade, 2 spsk Spidskommen, 2 tsk Røge paprika, 2 tsk Edelüss Paprika, 2 spsk Tørret oregano, 2 tsk Chili pulver, 2 tsk Salt eller efter smag
Chokolade bamseboller
Chokolade bamseboller
Havregrød har længe været en klassiker hos de danske børnefamilier. Det er der flere årsager til. Den første er at det nemt at lave ; den anden er at de fleste børn kan lide det ; den tredje er at det langtidsmættende og den sidste er at det er...
  • mandag, 29. maj 2023
  • 453
  • Kategori Boller og andet brød
  • Ingredienser: 1600 g Manitoba, 50 g Tørgær, 45 g Bageenzym, 45 g Sukker, 300 g Callebaut Chokolade mørk (811), 35 g Salt, 500 g Vand, 4 stk Æg (mellem størrelse), 1 Portion Havregrød, 200 g Smør Lurpak (folie indpakket), 12 g Kardemomme (2 spsk), 150 g Havregryn, 450 g Vand
Chokoladekage med kaffetopping
Chokoladekage med kaffetopping
Drømmekage er en kage lavet af sukker, smør, æg og mel med høj glasur af brun farin og kokosmel. Kagen er velkendt i Danmark og indtog en delt fjerdeplads, sammen med flødeskumskagen, som den mest populære i en undersøgelse af avisen metroexpress....
  • torsdag, 19. marts 2020
  • 2331
  • Kategori Kager
  • Ingredienser: 100 g Smør, 200 g Rapsolie, 4 stk Æg, 200 g Vand, 4 spsk Kakao pulver , 4 tsk Bagepulver, 100 g Smør, 50 g Rapsolie, 1 1/2 dl Vand, 2 spsk Instant Kaffe (mellem ristet), 200 g Brunfarin, 150 g Kokosmel
Confiterede hvidløg
Confiterede hvidløg
Confitering er en fransk konserverings- og tilberedningsmetode, som primært bruges på and og gås. Confire’ betyder at konservere på fransk. Ordet stammer fra latin: conficere (at gøre, at producere, at forberede).   Det er slet ikke til at...
  • lørdag, 18. juli 2020
  • 3514
  • Kategori Tilbehør og salat
  • Ingredienser: 1000 g Hvidløg, 3 stk Citroner, 750 ml Rapsolie (Eller anden smags neutral olie), 3 spsk Middelhavssalt
Dronning syltetøj
Dronning syltetøj
Den her Dronning syltetøj er himmelsk, og den slår nemt en god brombær sytetøj, smagen er fantatisk og ja himmelsk. Kært barn har mange navne oprindeligt hedder den Dronninge syltetøj, men skidt pyt med det. Og hvorfor det lige hedder Dronning...
  • tirsdag, 24. august 2021
  • 1821
  • Kategori Sød syltning
  • Ingredienser: 1000 g Blåbær, 1000 g Hindbær, 500 g Jordbær, 800 g Sukker, 200 g Vand, 4 tsk Rød Melatin, 2 tsk Atamon