Brioche burgerboller fuldkorn (40 )
Super let
Den 9. september var jeg igen og for anden ud af tre gange sammen med verdens sjoveste og bedste kok, kokken jeg her omtaler, er ingen anden end selveste Claus Holm, her introducerede han Sloppy Joes for mig men også resten af kokkeholdet, og med ikke mindre end som i en helt hvid ægte Brioche burgerbolle – den smagte godt, men når nu denne kokke aften gik på en sundere livsstil, så fik jeg tanken om at prøve at udvikle en grov / eller rettere en Fuldkorns Brioche burgerbolle. Så i dag er dagen kommet der til at jeg kaster mig ud i kunsten at lave en sundere Brioche burgerbolle bare med fuldkorn.
Kategori: | Boller og andet brød |
Ingredienser
Til
1
Servering(er)
Dejen
30 g Tørgær |
30 g Bageenzym |
30 g Salt |
50 g Sukker |
100 g Hvede mel med Fuldkorn (evt. intergrale) |
1500 g Manitoba |
700 g Vand |
3 stk Hele æg |
200 g Smør |
Pynt
1 stk Helt æg |
2 spsk Nigellafrø (Jomfru i det grønne) / Sesamfrø |
Brioche burgerboller fuldkorn fremgangsmåde
Opvarm ca. 200 g vand forsigtigt i en tykbundet gryde indtil det er lunkent ca. 37ºC
Smøret skal også smeltes heri, tilsæt herefter resten af det kølige vand, det afkøler smørblandingen, til sidst piskes alle æggene ud i smørblandningen, bemærk smørblandningen må ikke være over 37°C.
Bland alle de tørre ingredienser sammen, brug evt. en gryde ske. I røreskålen til din røremaskine.
Tilsæt væsken (vand, smør og æggeblandingen) under samtidig omrøring, ælt dejen på lav hastigehed.
Dejen må gerne være let klistret. Dejen skal æltes i 10 til 15 minutter.
Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time - gerne under et viskestykke.
Vend dejen ud på en let olieret bordplade og vej den af i stykker af 135 gram det bliver til ca. 20 boller. Form bollerne som trykkes let flade evt. med bagsiden af en tallerken og placeres på 2 bageplader. Jeg viser det på videoen som du finder andet steds her i opskriften.
Eller du kan veje dem af på 95 g / stk. og derved få ca. 32 bburgerboller, fremgangsmåden som beskrevet oven for på de 135 g / stk.
Pensl bollerne med sammenpisket æggeblommer og drys med Nigenallafrø eller sesamfrø.
Lad bollerne efterhæve i 45 minutter. Bollerne kan med fordel dækkes med en opklippet frostpose og et viskestykke, har du plads til det kan du stille en skål med varmt vand under pladen, derved opnår du bedre hæveeffekt end som.
Bag dem ved 200°C varmluft ovn i cirka 15 minutter indtil de er mørke gyldne på toppen. Du kan banke på dem for at tjekke om de er bagt, lyder de hule er de færdige.
Lad dem evt. køle let inden de serveres. Eller afkøles helt inden de nedfryse til senere brug.
Se video
Opskrift noter
Man kan med fordel udskifte Nigenallafrø med Sesamfrø hvis man hellere vil det.
Lad dem evt. køle let inden de serveres. Eller afkøles helt inden de nedfryse til senere brug.
Næringsindhold
Per portion
Kcal: | 0 |
Kj: | 0 |
Fibre (g): | 0 |
Salt (g): | 0 |
Kulhydrater: | 0 |
Sukker (g): | 0 |
Fedt: | 0 |
Mættet fedt (g): | 0 |
Kolesterol: | 0 |
Proteiner: | 0 |