Maltsirup til brød(Fremhævet kok Henrik) (44 )
Let
Jeg har længe gået og leget med tanken om at farve, noget af det brød jeg går og bager, og jeg har længe gået og tænkt på at bage en art rundstykker som jeg fik for mange år siden fra den lokale bager der blev kaldt rugboller, og så er der lige rugfler som man kan købe ude i butikkerne på frost.
Malt sirup er god til brød, det giver blandt andet farve men også en anden slags smag. Det kan godt købes færdigt men du kan også selv lave det med kun 2 ingredienser i så det er ret nemt, samtidigt med at du selv kan lave det så er den hjemmelavet version også en hel del billigere, men hvis du ikke selv gider og stå at lave det, så kan du købe det færdigt lavet.
Så nu er det langt om længe blevet tid til at prøve at lave sirupen selv. Det er egentlig en meget enkel proces det eneste du skal bruge, er en mørk øl og brun farin. Der er ingen grund til at købe en dyr mørk øl, jeg snuppede, en som var på tilbud i Rema1000 til 10 kr for 1/2 liter.
Kategori: | Boller og andet brød Sød syltning |
Ingredienser
Til
1
Batch(er)
Sirup
500 g Brun Farin |
500 g Mørk øl (Jeg brugte Dunkel Erdinger) |
Maltsirup til brød fremgangsmåde
Ingredienserne kommes i en gryde, som kun næsten kommer op at koge, inden der skrues ned og massen står stille og småkoger til det får en sirupsagtig konsistens. Dvs. til der ca. er 1/3 del tilbage. Det tager ca. 45 minutter fra jeg gik i gang, til massen havde en perfekt konsistens som sirup. Husk at rører i gryden undervejes, og vær samtidig opmærksom på at det ikke må koge ved for høj varme, for der kan være stor risiko for at det koger over.
Opbevares i skoldet glas og evt. i køleskab eller et køligt skab.
Opbevares i skoldet glas og evt. i køleskab eller et køligt skab.
Næringsindhold
Portionsstørrelse Vegansk
Per portion
Kcal: | 0 |
Kj: | 0 |
Fibre (g): | 0 |
Salt (g): | 0 |
Kulhydrater: | 0 |
Sukker (g): | 0 |
Fedt: | 0 |
Mættet fedt (g): | 0 |
Kolesterol: | 0 |
Proteiner: | 0 |