Karamel æblesmør
Super let

Æbelsmør uden smør, lyder det skørt? både og - men fordelen her er at det ikke indeholder fedt af nogen art. Men hvad er det så - det er æblemos der koges ind så den bliver tyk, i mit førsteforsøg brændte den på, dvs. det var sukkeret der brændte på - men det gør intet for det smager bare skønt.

Hvor jeg har jeg fået ideen fra, det har jeg set hos syltedronningen, hun har lært at lave den af en i Sverige, Karamel Æblesmør stammer et sted fra mellem USA og England. Så har jeg kortet det ned i korte træk.

Hvorfor jeg har lavet det, for at finde på noget nyt og meget anderledes, og så er det sådan at jeg slapper af når jeg står enten og bager eller laver noget helt andet i mit køkken. Jeg ved godt at det kan lyde ynderligt i nogens øjne, men det er nu sådan jeg har det med min krop. Og så er det jo sådan at jeg gerne vil give væk af min erfaring, og inden længe kommer der æbler mange steder når de modnes her i sensommeren og til efteråret.

Bortset fra det så syndes jeg opskriften er super nem, for æblerne skal ikke skrælles. Har du mod på at fortsætte. 

Hey hey hey - Karamel Æblesmøret kan bruges alle de steder hvor du normalt bruger smør, og egner sig særdeles godt som nyt smør under en skive ost, mums siger jeg bare.

Del denne opskrift

Kategori: Sød syltning

Ingredienser

Til 4 Dusin(e)

Æblesmør

1500 g Æbler
150 g sukker (Melis)
250 g Vand
1/2 tsk Salt

Karamel æblesmør fremgangsmåde

Æblemosen
Æblerne skylles lige og så skal de deles, jeg brugte en æbeldeler og fik der ved fjernet kernehus og stilk, jeg fra sortere evt. ormehuller og andre skader.

Kog æblerne med en lille smule vand i bunden af bryden, der skal røres en gang imellem, æblerne koges til de er godt mosede, tilsæt mere vand til mosen hvis du syndes den virker tør i det.

Når mosen er færdig kogt, kan den passeres gennem et dørslag og siden en sigte, kasser skræl det skal ikke bruges. Mosen sættes til side.

Karamellen

Varm sukkeret under middel varme i en gryde, indtil al sukkeret er smeltet, her er det vigtigt at du ikke røre i sukkeret, endvidere er det vigtigt at holde øje med at det ikke brænder på.

Fjern gryden fra varmen hvis det er ved at brænde på eller sluk for varmen.

Tilsidst kan du nænsomt godt røre i gryden, jeg kørte forsigtigt gryden rundt i cirkler ved at følge gryden bundkandt.

Tilsædt vandet forsigtigt, du kan med fordel tilsætte varm vand, men pas på det det sprutter og sprøjter meget, lad det stå et par minutter indtil karamellem er flyende igen.

Æblesmørret

Tilsæt æblemosen og salt, og kog den med, indtil din færdige Karamel Æblesmør har en god tykkelse, det tog mig ca. 20 minutter.

Hæld den varme Karamel Æblesør på sterile syltetøjsglas og luk til med rene låg, jeg kommer altid en teske fuld Atamon i mine glas. Blot for en sikkerhedsskyld.

Karamel Æblesmørret kan holde sig ca. 6. mdr, uåbent, og ca. 4 uger efter åbning. ALtså med mindre du når at spise det før tid.

Jeg bruger de her glas som jeg syndes passer fint til formålet 

https://www.glaeserundflaschen.de/Erdbeerglas-230-ml--13099.html

og jeg har valgt de her låg 

https://www.glaeserundflaschen.de/product_info.php?products_id=2612&flxSmartSuggest=1

Opskrift noter

Skulle dit æblesmør ikke være blevet tykt som forventet i konsistensen, kan det sagtens bruges allivel, så kan det fint anvendes som tykkere mos, men så er det bare ikke smørbart.

og er det tyndt kan det anvendes som topping på youghurt, pandekager, æbleskiver med mere.

Velbekommen.

Næringsindhold

Per portion

Kcal:0
Kj: 0
Fibre (g): 0
Salt (g): 0
Kulhydrater: 0
Sukker (g): 0
Fedt: 0
Mættet fedt (g): 0
Kolesterol: 0
Proteiner: 0

Vær den første til at poste en anmeldelse

Del denne opskrift