kardemommesnurrer (55 )
Jeg kan godt og mon ikke også at du kan li kanelsnegle, og så er det at det her er fætteren til kanelsnegle, intet mindre end som Kardemommesnurrer, det kunne såmænd også havde være kanelsnurrere eller hvad med nutellasnurre, kært barn har mange navne, nå men det er dett så ikke i dag, i dag er det Kardemommesnurrer og jeg er helt tosset med Kardemomme det er krydderi der minder om mange ting på en gang. Ja ret skal være ret, jeg kan ikke stå og røre med en gryde ske så jeg brugte min køkkenmaskine i stedet for, det er trodsalt nemmere for mig end som at stå og slås med en grydeske og skulle komme melet og smørret i lidt efter lidt. Nå men en anden ting, jeg havde ikke lige noget mælk så jeg har brugt vand og piskefløde i stedet for...
Galleri
Kategori: | Kager |
Ingredienser
Dejen
200 g Smør |
2 1/2 dl Mælk |
12 g Tørgær |
2 spsk Sukker |
Remonce
200 g Smør |
200 g Sukker |
3 tsk Vaniljesukker |
2 spsk Kardemomme |
Pynt
1 stk Æg (M/L) eller glasur |
200 g Flormelis (Til glasur) |
1/2 dl Kogende Vand (Til glasur) |
kardemommesnurrer fremgangsmåde
Start med at smelte smørret i en lille gryde ved lav varme – det skal ikke bruse. Stil det til side, og lad det køle lidt af.
Varm mælken op i en lille gryde til den er lillefingervarm, smuldr gæren heri, og rør det sammen til gæren er opløst.
Tilsæt sukker og æg, og rør det ud i mælkeblandingen. Tilsæt nu halvdelen af melet og salt. Rør det hele grundigt sammen med dejkrogen på røremaskinen, mens du tilsætter det smeltede, afkølede smør, så der ikke kommer klumper. Tilsæt mere mel indtil dejen bliver som klistret havregrød.
Tilsæt langsomt eller nænsomt af den resterende mel ned i røreskålen. Ælt resten af melet ind i dejen lidt efter lidt med på lavstehastighed til dejen er blank og smidig. Det kræver, at du ælter dejen i cirka 5-8 minutter, før den er ordentligt smidig. Jeg vil dog ikke anbefal æltning ved fuldkraft.
Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i en skål. Bemærk hvor stor dejklumpen er. Dæk skålen til med en frysepose eller et vådt viskestykke, og lad dejen hæve i 30-40 minutter til dobbelt størrelse ved stuetemperatur.
Rul med en kagerulle dejen ud på bordpladen til et rektangel, der måler ca. 50 x 30 centimeter.
REMONCE: Rør smør, sukker, kardemomme, vaniljesukker og citronskal godt sammen i en dyb skål med en ske. Eller med k-spartel i røreskålen på din køkkenmaskine.
Smør forsigtigt remoncen ud over dejen. Gør det nænsomt, så du ikke trækker dejen rundt.
FORMNING AF SNURRER: Fold dejen på midten, så den klappes sammen med remoncesiden indad. Nu måler dejen 50 x 15 centimeter. Skær 12-13 strimler à cirka 3 til 4 centimeters bredde, der alle er 15 centimeter lange.
Halver hver strimmel næsten hele vejen fra den ene ende til den anden, men sørg for ikke at skære helt igennem lad 1 cm være uskåret. Du skal kunne folde strimlen ud til at måle ca. 30 centimeter i længden.
Sno strimlen som en spiral, og vikl den derefter sammen som en snegl. Tryk snippen fast under bunden.
Placer snurrerne på et par bageplader beklædt med bagepapir. Sørg for, at der er plads imellem snurrerne til, at de kan hæve. Dæk dem med et fugtigt viskestykke, og lad dem hæve i yderligere 20-30 minutter.
Tænd ovnen på 200°C varmluft.
Pensl snurrerne med sammenpisket æg.
Bag snurrerne i den varme ovn i cirka 15-17 minutter, til de er let gyldne.
Køl snurrerne af på en rist inden de nydes lune. De kan eventuelt pyntes med lidt glasur, hvis du synes.
Opskrift noter
Snurrerne egner sig godt til at fryses ned.
Prøv også at lave andre slags snurrer. du kan brug nutella og syltetøj med mere, kun fantasien sætter grænser.
Næringsindhold
Per portion
Kcal: | 0 |
Kj: | 0 |
Fibre (g): | 0 |
Salt (g): | 0 |
Kulhydrater: | 0 |
Sukker (g): | 0 |
Fedt: | 0 |
Mættet fedt (g): | 0 |
Kolesterol: | 0 |
Proteiner: | 0 |