Karry-nudler med marineret ovnbagt kylling og grove grøntsager (104 )
Denne ret udspringer af en lyst til at kombinere de bedste smage fra forskellige asiatiske køkkener – og samtidig få noget, der både mætter, varmer og giver en følelse af velvære.
Her mødes den krydrede varme fra gochujang og karry, den bløde sødme fra kokosmælk og honning, den salte dybde fra fiskesauce og soya – og det hele bindes sammen med saftig, ovnbagt kylling og grove grøntsager.
Opskriften opstod en aften med masser af råvarer i køkkenet: frisk Pak Choi, spidskål, frossen broccoli, gulerødder og hele kyllingelår, der allerede var krydret med salt og peber. I stedet for at lave noget klassisk og forudsigeligt, blev det til et lille madeksperiment med rødder i både Thailand, Korea, Japan og Kina – og resultatet? En skålfuld nudellykke, der smager af mere.
Retten er velegnet både til aftensmad og frokost næste dag – og kan varieres med de grøntsager, man nu lige har ved hånden. Det er mad med både kant og kærlighed.
Kategori: | Asiatisk inspireret Japansk inspireret Thailandsk inspireret Kinesisk inspireret Sydkoreansk inspireret |
Ingredienser
Marinade til det pillede kød
2 spsk Soya sauce feks. Yamsa (den er ikke så salt som Kikoman) |
1 spsk Riseddike |
1 spsk Lime- eller citronsaft |
1 spsk Fiskesauce (Fishsauce) |
1 spsk gochujang (koreansk chilipasta) |
1 tsk Revet ingefær |
1 tsk Dansk honning |
1 tsk Sesamolie (valgfri, men anbefales) |
Kylling
800 g Hele Kyllingelår med salt og peber |
Grøntsager
3 stk Gulerødder |
2 stk Pak choi |
200 g Spidskål skåret fint, groft hakket |
200 g broccoli i buketter (frisk eller optøet fra frost) |
Nudler
150 g tørrede Monika kinesiske nudler (andre tørrede ægnudler kan også bruges) |
Sauce
250 ml Kokosmælk (Aroy d kokosmælk) |
1 spsk Karry Bombay (eller 1,5 spsk gul karrypasta) |
1 spsk Østerssauce |
1 spsk Fiskesauce |
1 spsk Lime- eller citronsaft |
1 tsk Dansk honning |
2 spsk Vand |
1 spsk Soya sauce (Yamsa) |
Topping
1 tsk Tør ristede sesamfrø |
1 spsk Kimchi |
Karry-nudler med marineret ovnbagt kylling og grove grøntsager fremgangsmåde
-
Bag kyllingelårene i ovnen ved 200°C varmluft i ca. 35-40 min, til gennemstegte og gyldne.
-
Pil kødet fra benene, kassér skind og ben.
-
Bland marinaden og vend det lune kød i. Stil til side.
-
I en stor pande eller wok:
Svits gulerødder og spidskål i lidt olie 2-3 minutter. -
Tilsæt broccoli og Pak Choi. Lynsteg yderligere 2 minutter.
-
Skub grøntsagerne lidt til side. Svits karrypulver i lidt olie i midten 30 sek.
-
Hæld kokosmælk og 2-3 dl vand i. Rør godt.
-
Tilsæt østerssauce, fiskesauce, lime og honning. Lad det simre kort.
-
Læg nudlerne direkte i saucen og kog under låg/halvlåg i 4-6 min. Rør jævnligt.
-
Når nudlerne er næsten møre, tilsæt den marinerede kylling og varm retten igennem.
-
Smag til – justér evt. med mere syre, salt eller chili.
-
Server straks, drysset med ristede sesamfrø – og evt. en klat kimchi
Opskrift noter
Tip:
Retten bliver næsten bedre dagen efter – nudlerne suger mere smag, og den fungerer perfekt som frokostret. Tilføj evt. lidt ekstra væske ved genopvarmning.
Baseret på opskriften delt i 3 portioner á ca. 600 g. Estimaterne er vejledende og kan variere afhængigt af mærke og præcise råvarer.
Næringsindhold
Portionsstørrelse 600 g (meget stor portion laktosefri
Per portion
Kcal: | 1379 kcal |
Kj: | 5771 Kj |
Fibre (g): | 9.3g |
Salt (g): | 5.2mg |
Kulhydrater: | 67.6g |
Sukker (g): | 15.4g |
Fedt: | 78g |
Mættet fedt (g): | 28.2g |
Kolesterol: | 210mg |
Proteiner: | 100.4g |