Hvedeknopper med bageenzym(Fremhævet kok Henrik) (2 )
Men vi er jo mange her i 2020 som holder sammen hver for sig, for at holde afstand, for at beskytte de svage i samfundet.
Kategori: | Boller og andet brød |
Ingredienser
Dejen
45 g Tørgær |
45 g Bageenzym |
20 g Salt |
45 g Sukker |
1400 g Manitoba (eller anden mel med højt protein indhold) |
2 spsk Kardemomme |
4 stk Æg |
700 g Vand |
Hvedeknopper med bageenzym fremgangsmåde
Alle de tørre ingredienser blandes sammen.
Ægget piskes let samme med vandet (evt. med piskeris eller med hånden) og blandes i mel blandingen og dejen æltes - brug meget gerne en røremaskine og lad dejen ælte i 5 til 10 minutter, det er vigtigt at der ikke tilsættes mere mel end absolut nødvendigt, hvis hvedeknopperne skal blive luftige.
Når dejen er blank og smidig, dækkes den med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i 30 minutter.
Jeg kommer ca. 2 spsk. rapsolie på bordet, det gør det supernemt når hvederne skal formes, og så er bordet også nemt, at rengøre når alle hvederne er formet. Det klistre ikke på samme måde som en melet bordplade.
Derefter hældes dejen ud på bordet og formes til ca. 20 lige store hveder på ca. 90 g. pr. stk.
Disse lægges i enten en bradepande der måler ca. 25 cm x 20 cm der kan også bruges 2 sandkageforme. Det er vigtigt at siderne på bradepanden er høje da bollerne hæver meget.
For at hvedeknopperne skal blive ekstra luftige, kan efterhævningen foregå over damp, dette gøres således en stor skål eller gryde placeres i vasken og er der varmt vand i denne beholder.
Vandet MÅ IKKE VÆRE KOGENDE, sæt derefter pladen med hvedeknopperne over gryden eller skålen, og på denne måde hæver de nemt.
Det anbefales at pensle dem med vand inden de sættes til efterhævning, da de ellers kan falde sammen efter endt hævning.
Hvedeknopperne skal efterhæve i 15 til 30 minutter.
Og sættes i en varm ovn på 200 °C i 15 til 20 minutter gerne med varmluft, hvedeknopperne skal kun brunes ganske lidt og de må ikke danne en hård skorpe.
Du kan høre om de er færdige ved at banke på dem, lyder det hult når du banker på dem, så er de færdig bagte.
Velbekomme.
Opskrift noter
Jeg kommer ca. 2 spsk. rapsolie på bordet, det gør det supernemt når hvederne skal formes, og så er bordet også nemt, at rengøre når alle hvederne er formet. Det klistre ikke på samme måde som en melet bordplade. Og vi kan jo lige så godt gøre det nemmere for os selv.
Skær hvederne over på midten, og rist dem på begge sider, enten i ovnen eller på brødristeren, inden de spises lune med smør.
Næringsindhold
Portionsstørrelse 100 diæt laktosefri
Per portion
Kcal: | 225 kcal |
Kj: | 945 Kj |
Fibre (g): | 3g |
Salt (g): | 382mg |
Kulhydrater: | 42g |
Sukker (g): | 4g |
Fedt: | 1g |
Mættet fedt (g): | 0 |
Kolesterol: | 0 |
Proteiner: | 9g |