Pølsebrød grove (79 )
Der skal ikke meget til at gøre en inspiration kedelig, med de meget kedelige hvide Pølsebrød man kan køber ude i butikkerne, de smager sjældent godt, fordi det er nemt at smage, at de er masse produceret.
Så her den anden dag fik jeg stor lyst til at kaste mig ud i at bage mit eget brød, og det er så det jeg har gjort her, jeg håber at du kan li min opskrift.
Lige lidt ekstra bonus, den er laktose fri.
Men hverken fri for gluten eller æg, der er meget gluten i de her Pølsebrød.
Kategori: | Boller og andet brød Madbrød |
Ingredienser
Dejen
30 g Tørgær |
30 g sukker |
20 g Bageenzym |
15 g Salt |
800 g Manitoba |
200 g Fuldkornsmel |
600 g Vand |
2 stk æg |
Pølsebrød grove fremgangsmåde
Bland alle de tørre dele sammen i din røreskål.
Tilsæt herefter vand og de sammenpiskede æg.
Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 til 15 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog. Ælt dejen på ca. trin 1 (Kenwood køkkenmaskine)
Kom dejen i en skål hvor du har smurt skålen ind i lidt olie, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka 30 minutter.
Vej brødene af med en vægt på ca. 62 gram pr stk. det gør det nemmere at bage brødene da det giver en ensartet afbagning, man kan godt forme brødene ved at trille lange pølser, af dejstykkerne rul dem som du ønsker dem.
Sæt brødene tæt side om side til efterhævning på en bageplade med bagepapir på i en halv times tid.
Brødene bages i en 200°C varm ovn, i 10 til 12 minutter, det lyder af lang tid, bemærk undgå brug af varmluft, med mindre du bager dobbelt portion.
Straks efter bagning tages Pølsebrød ud af ovnen og sættes til afkøling.
Opskrift noter
Jeg erstatter dog altid mælk med vand da jeg syndes at det giver et langt lettere resultat.
Tak til Brødrene Price for inspiration.
Næringsindhold
Per portion
Kcal: | 0 |
Kj: | 0 |
Fibre (g): | 0 |
Salt (g): | 0 |
Kulhydrater: | 0 |
Sukker (g): | 0 |
Fedt: | 0 |
Mættet fedt (g): | 0 |
Kolesterol: | 0 |
Proteiner: | 0 |