Juleboller med bage enzymer
Let
Ingen jul uden juleboller af den gode gammeldags slags, som er lavet på en god gærdej, her har jeg brugt min opskrift på Hvedeknopper og er blevet spækket med rosiner, syltet appelsinskal, frisk revet appelsinskal, sukat og ikke at forglemme cocktailbær.
Det er første gang jeg selv har bagt dem her, så jeg er spændt på hvordan de er blevet, men alene duften af dem her efter endt bagning er vidunderlig.
Så jo de skal nok være blevet gode, men meget luftige er de ihvert fald.

Del denne opskrift

Kategori: Boller og andet brød

Ingredienser

Til 1 Servering(er)

Dejen

35 g Tørgær
30 g Bageenzym
45 g Sukker
15 g Salt
6 tsk Kardemomme
1200 g Manitoba (eller anden hvede mel med højt protein)
100 g Cocktailbær
100 g Sukat
100 g Kandiseret appelsinskal
2 stk Æg
6 dl Vand

Juleboller med bage enzymer fremgangsmåde

Alle tørre dele blandes sammen også Kardemomme, herefter tilsættes lunkent vand (35 °C) og ægget det kan evt. piskes let samme (evt. med piskeris).

 

Cocktailbær hakkes mellemfint, evt. sammen med noget af melet, da de klistre meget.

Tilsæt alle frugter og cocktailbær, der skal lige røres rundt et par minutter med en hånd for at undgå at coctailbærene klistre sammen til en stor klump.

Dejen æltes, det er vigtigt at der ikke tilsættes mere mel end absolut nødvendigt, hvis julebollerne skal blive luftige. Når dejen er blank og smidig, dækkes den med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i 45 minutter.

Derefter slås dejen ned og formes til 25 lige store boller ca. vægt på 90 g. pr. stk. bollerne sættes på plader med bagepapir. 

For at julebollerne skal blive ekstra luftige foregår efterhævningen over damp, dette gøres således: en stor skål eller gryde placeres i vasken og her tilsættes varmt vand i denne beholder eller skål, MÅ IKKE VÆRE KOGENDE sæt derefter pladen med Julebollerne over gryden eller skålen, og på denne måde hæver de nemt og kan blive ekstra luftige.

Det anbefales at pensle dem med vand eller æg, inden de sættes til efterhævning, da en evt. pensling efter hævningen vil få bollerne til at falde sammen.


Julebollerne skal efterhæve i 15 til 30 minutter.

Og sættes i en varm ovn på ca. 225 °C almindelig ovn (ved varmluft dog kun 200ºC) i 15 til 20 minutter, julebollerne skal kun brunes ganske let. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn.

Du kan høre om de er færdig bagte ved at banke på dem, lyder det hult når du banker på dem så er de færdige.

Velbekomme.

Næringsindhold

Portionsstørrelse laktosefri

Per portion

Kcal:0
Kj: 0
Fibre (g): 0
Salt (g): 0
Kulhydrater: 0
Sukker (g): 0
Fedt: 0
Mættet fedt (g): 0
Kolesterol: 0
Proteiner: 0

Vær den første til at poste en anmeldelse

Del denne opskrift