Vaniljekranse m/sprøjtepose (78 )
Jeg har her i 2021 stor lyst til, at prøve mig frem med at bage vaniljekranse - og så tilmed prøve mig frem, med at lave dem med en sprøjtepose, mest af alt fordi jeg håber på at kunne gøre det nemt og elegang, men også fordi det er en lille fin ekstra lækker kage, her vil jeg så prøve at lave den med hele mandler som jeg så vil blende hvedemel.
Desværre er vaniljestænger vildt dyre, så med en førtidspension vil jeg nøjdes med at bruge en rigtig god kvalitets vaniljesukker, jeg har fundet en der er noget bedre end, den sædvanlige - jeg bruger den fra Hedebogård den kan du finde her.
Denne opskrift giver ca. 18 vaniljekranse. Men jeg har også svært ved det, pga. mit handicap / funktionsnedsættelse.
Kategori: | Kager |
Ingredienser
Dejen
150 g Hvedemel |
1 stk Æg (M/L) |
200 g Smør |
180 g Sukker (Evt. lyst rørsukker) |
4 tsk Vaniljesukker (Evt. hjemmelavet) |
Mandelmel
75 g Hele mandler |
100 g Hvedemel |
Vaniljekranse m/sprøjtepose fremgangsmåde
Mandelmel: Kog mandlerne i lidt vand i et par minutter og smut dem. Lad dem tørre. Rist mandlerne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 8-10 minutter. Lad dem køle af.
Blend mandlerne til fint mandelmel sammen med ca. 100 g af hvedemelet i en minihakker eller i en krydderikværn.
Dejen:
Rør vaniljesukker, sukker og blødt smør godt sammen. Rør også ægget i. Ælt mandelmelet og resten af hvedemelet til en blød dej, sammen med smørmassen. Ælt det evt. på en røremaskine, ellers kan en elhåndmixer anvendes.
Vaniljekransene:
Kom ca. halvdelen af mandeldejen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle evt. nr 10 og sprøjt vaniljekranse ud på en bageplade beklædt med bagepapir. De skal være ca. 5 til 6 cm i diameter.
Fyld resten af dejen i sprøjteposen og gentag. Bag kagerne i ovnen ved 200℃ varmluft i ca. 10-13 minutter – de skal være gyldne i farven. Bemærk ovne er ikke ens - selv samme modeller kan være forskelligt fra hinanden, så hold øje med afbagningen.
Køl vaniljekransene af på en bagerist. Opbevar dem i en kagedåse med tætsluttende låg.
Opskrift noter
Denne dej egner sig ikke til brug i en køkkenmaskine, der skal du ud og finden en anden opskrift, grudet mine handicaps kan jeg ikke lave vaniljekranse på maskine, hvorfor jeg har lavet denne opskrift.
I stedet for mandelmel kan du anvende marcipan, men her skal du jurstere på mængden af sukker, hvis du anvender marcipan, bruger du marcipan vil jeg anbefale at du arbjder mel ind i marcipanen og evt. ælter dejen på køkkenmaskine.
Næringsindhold
Per portion
Kcal: | 0 |
Kj: | 0 |
Fibre (g): | 0 |
Salt (g): | 0 |
Kulhydrater: | 0 |
Sukker (g): | 0 |
Fedt: | 0 |
Mættet fedt (g): | 0 |
Kolesterol: | 0 |
Proteiner: | 0 |