Rees æblekage (86 )
Denne opskrift stammer fra en nabo, som min mormor havde da hun boede i Odense.
Kagen i sig selv bliver virkelig lækker og porøs, næsten som var det marcipan, mange af dem jeg kender foretrækker dog de mere hårde kager, som bruges til tærter. Men fordi der er bagepulver i denne dej så bliver selve skårpen i dejen mere løs og lækker at bide af, men det er jo som man måtte ønske det. Og så er jeg måske lidt farvet af at opskriften stammer fra min mormors nabo.
45m
Kategori: | Kager |
Ingredienser
Dejen
200 g Hvedemel |
200 g Sukker (melis) |
100 g Smør |
1 stk Æg |
4 stk Æbler (mellemstore) |
12 g Bagepulver |
Rees æblekage fremgangsmåde
Mel, sukker, smør, bagepulver og æg, blandes og æltes sammen, deles i 2 portioner når den er æltet færdig. Dej kan lægges et køligt sted.
Æblerne skrælles og skæres i både, kerne hus fjernes.
Den ene portion dej lægges evt. i en springform og bunden skal dækkes, oven på dejen placeres æblerne og den anden portion dej fordeles over æblerne.
Bages ved 170℃ i 45 minutter.
Det kan være at 4 æbler ikke er nok, men der kan med fordel, bruges flere æbler.
Opskrift noter
Kagen kan med fordel laves med pære eller andre frugter der høre hjemme i den danske natur.
Næringsindhold
Portionsstørrelse Vegatar
Per portion
Kcal: | 0 |
Kj: | 0 |
Fibre (g): | 0 |
Salt (g): | 0 |
Kulhydrater: | 0 |
Sukker (g): | 0 |
Fedt: | 0 |
Mættet fedt (g): | 0 |
Kolesterol: | 0 |
Proteiner: | 0 |