Luksus brunsviger (9 )
Kategori: | Kager |
Ingredienser
Dejen
15 g Tørgær |
20 g Bageenzym |
10 g Salt |
100 g Sukker |
900 g Hvedemel |
500 g Vand |
100 g Rapsolie |
2 stk Æg |
Remonce
100 g Marcipan (Ren rå Odense) |
250 g Smør |
250 g Brun farin |
1/2 dl Mørk sirup (Der kan godt anvendes lys sirup) |
1 dl Brod rasp |
Luksus brunsviger fremgangsmåde
Hvis du bruger røremaskine, skal du ælte, til dejen slipper skålens kanter. Lad dejen hvile evt. natten over i køleskab. Ellers en time i køleskab.
Rul dejen ud på et mel drysset bord, så den passer i en ovnbradepande. Løft dejen over i bradepanden, som er smurt med lidt olie eller er forret med bagepapir. Tryk med fingrene små fordybninger over hele dejen – de skal opfange den gode remonce, så vær ikke nærig med fordybningerne.
Remonce
Rør marcipan og brun farin sammen, så der ikke er nogen klumper. Rør det bløde smør i massen, og tilsæt så sirup. (Den skal ikke koges sammen).
Smør remoncen ud over hele dejen med en smal paletkniv, og drys til sidst lidt raps oven på remoncen.
Lad brunsvigeren hæve lunt på køkkenbordet, til den når næsten op til bradepandens kant, det tager ca. 1 time.
Bag brunsvigeren ved 200° i ca. 18–20 minutter. Afkøl den i bradepanden, og pynt evt. med glasur eller slik før servering.
Opskrift noter
Tip 1
Den rå brunsviger kan fryses, når den er smurt med remoncen, og efter optøgning kan den hæve og derefter bages. Så er den friskbagt, når du skal bruge den.
Du vælger selv om du vil bruge bagepapir i formen eller om du vil smøre formen med rapsolie.
Næringsindhold
Per portion
Kcal: | 0 |
Kj: | 0 |
Fibre (g): | 0 |
Salt (g): | 0 |
Kulhydrater: | 0 |
Sukker (g): | 0 |
Fedt: | 0 |
Mættet fedt (g): | 0 |
Kolesterol: | 0 |
Proteiner: | 0 |