Brunkager med Appelsin(Fremhævet kok Dennis Stampe Hansen) (15 )
Super let
Betegnelsen brunkager er af langt nyere dato. Det er formentlig tidligst fra midten af 1800-tallet, at brunkager så småt begynder at vinde indpas i det danske sprog – i takt med udbredelsen af jernkomfuret, der gjorde det lettere at regulere varmen, og dermed sikre, at kagerne ikke blev for mørke og hårde til at spise. Det er også i denne periode, at bagningen af brunkager bliver en fast tradition i juletiden.
Og derfor, ingen jul uden brunkager her hos mig, men jeg køber dem ikke mere, ikke efter at havde fået denne opskrift af en bekendt. Den er nem at bruge og gøre klar.
Galleri
Kategori: | Kager |
Ingredienser
Til
1
Batch(er)
Dejen
250 g Smør |
125 g Mørk sirup |
250 g Mørk farin |
10 g Appelsinskræl (ca. 4 appelsiner gerne økologisk) |
1/2 g Salt |
3 tsk Kanel |
2 tsk Stødt ingefær |
1 tsk Stødt Allehånde |
1 tsk Stødt Nelliker |
2 tsk Potaske |
30 g Appelsinsaft |
100 g Mandler |
500 g Mel |
100 g Kandiseret appelsinskal (evt. Dr. Öetker) |
Brunkager med Appelsin fremgangsmåde
Appelsinskal rives fint og mandlerne hakkes semi-fint, man kan også bruge mandelflager.
Smør, sirup og brun farin smeltes sammen ved svag varme, og afkøles let.
Potaske og appelsinsaft røres sammen, og tilsættes til den lune blandning bestående af smør, sirup og brune farin.
Krydderierne og salt røres i. Mandlerne og de 2 slags appelsinskal røres i.
Tilslut kommes melet i, dejen skal kun lige samles.
Den færdige dej kommes i en firkantet form beklædt med husholdningsfilm. (ca. 20x20 cm) Dejen pakkes ind og stilles på køl, minimum 3 timer dog max 2 dage.
På bagedagen vendes dejen ud og deles i 3 lige store blokke, og skæres i skiver på 1 – 2 mm tykkelse.
Bages ved 175ºC i ca. 8 minutter, hold øje de branker let.
Næringsindhold
Per portion
Kcal: | 0 |
Kj: | 0 |
Fibre (g): | 0 |
Salt (g): | 0 |
Kulhydrater: | 0 |
Sukker (g): | 0 |
Fedt: | 0 |
Mættet fedt (g): | 0 |
Kolesterol: | 0 |
Proteiner: | 0 |