Brunkager med Appelsin
Super let
Betegnelsen brunkager er af langt nyere dato. Det er formentlig tidligst fra midten af 1800-tallet, at brunkager så småt begynder at vinde indpas i det danske sprog – i takt med udbredelsen af jernkomfuret, der gjorde det lettere at regulere varmen, og dermed sikre, at kagerne ikke blev for mørke og hårde til at spise. Det er også i denne periode, at bagningen af brunkager bliver en fast tradition i juletiden.
 
Og derfor, ingen jul uden brunkager her hos mig, men jeg køber dem ikke mere, ikke efter at havde fået denne opskrift af en bekendt. Den er nem at bruge og gøre klar.
 

Del denne opskrift

Kategori: Kager

Ingredienser

Til 1 Batch(er)

Dejen

250 g Smør
125 g Mørk sirup
250 g Mørk farin
10 g Appelsinskræl (ca. 4 appelsiner gerne økologisk)
1/2 g Salt
3 tsk Kanel
2 tsk Stødt ingefær
1 tsk Stødt Allehånde
1 tsk Stødt Nelliker
2 tsk Potaske
30 g Appelsinsaft
100 g Mandler
500 g Mel
100 g Kandiseret appelsinskal (evt. Dr. Öetker)

Brunkager med Appelsin fremgangsmåde

Appelsinskal rives fint og mandlerne hakkes semi-fint, man kan også bruge mandelflager.

Smør, sirup og brun farin smeltes sammen ved svag varme, og afkøles let.

Potaske og appelsinsaft røres sammen, og tilsættes til den lune blandning bestående af smør, sirup og brune farin.

Krydderierne og salt røres i. Mandlerne og de 2 slags appelsinskal røres i.

Tilslut kommes melet i, dejen skal kun lige samles.

Den færdige dej kommes i en firkantet form beklædt med husholdningsfilm. (ca. 20x20 cm) Dejen pakkes ind og stilles på køl, minimum 3 timer dog max 2 dage.

På bagedagen vendes dejen ud og deles i 3 lige store blokke, og skæres i skiver på 1 – 2 mm tykkelse.

Bages ved 175ºC i ca. 8 minutter, hold øje de branker let.

Næringsindhold

Per portion

Kcal:0
Kj: 0
Fibre (g): 0
Salt (g): 0
Kulhydrater: 0
Sukker (g): 0
Fedt: 0
Mættet fedt (g): 0
Kolesterol: 0
Proteiner: 0

Vær den første til at poste en anmeldelse

Del denne opskrift