Fremhævet
Mørk chokoladekage med appelsin mandler og havremel
Super let

Jeg har smagt mange chokoladekager gennem tiden – både de helt klassiske og de mere moderne, hvor kendte konditorer sætter deres præg med dybe smage og komplekse teknikker. En af de bedste, jeg har smagt, var lavet af Nico Strangas – intens, mørk, næsten konfektagtig. Men samtidig synes jeg ofte, de her kager kan blive lidt for tunge eller lidt for rige, især hvis man – som jeg – har brug for at tage hensyn til både blodsukker og tekstur i munden.

Derfor har jeg lavet min egen version. Den har stadig masser af mørk chokolade og smag, men jeg bruger blendede mandler og havremel i stedet for hvedemel, og en kombination af smør og rapsolie gør den både blød og nem at spise – med ske, hvis man vil. Sødmen kommer fra honning og ren erythritol (fra Bulk), som påvirker blodsukkeret minimalt.

Jeg smagte den til en hurtig kop kaffe – og den får 10 ud af 5 stjerner. Den er præcis, som jeg ønskede den: saftig, smagsfuld og i balance. En kage, jeg kommer til at lave igen.

Del denne opskrift

Kategori: Kager

Ingredienser

Til 12 Batch(er)

dejen

150 g Mørk chokolade (70–85 %)
50 g Smør
30 g Rapsolie
50 g Honning
50 g Erythritol (det samme som Sukrin Gold)
3 stk æg
1 1/2 tsk Vaniljesukker
1 knsp Salt (uraffineret, fint himalayasalt)
1 tsk bagepulver
1 stk Appelsin
2 spsk Appelsinsaft (fra appelsinen)
2 tsk Skal (fra appelsinen)
60 g Mandler (skal blendes)
50 g Havremel
25 g usødet kakaopulver

Mørk chokoladekage med appelsin mandler og havremel fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175°C (alm. ovn). Beklæd springformen med bagepapir og smør siderne.

  • Smelt smør og chokolade forsigtigt i en gryde. Tag af varmen og rør rapsolien i.

  • Riv appelsinskal og pres ca. 2 spsk appelsinsaft.

  • Pisk æg, honning, Sukrin Gold og vaniljesukker luftigt (3-4 minutter).

  • Vend chokoladeblandingen i sammen med appelsinskal, saft og salt.

  • Bland mandler, havremel, kakaopulver og bagepulver i en skål og sigt det i dejen – vend forsigtigt.

  • Hæld dejen i formen og bag i 25–30 minutter – midten må gerne være let blød.

  • Afkøl helt – gerne i køleskab natten over for dybere smag og fast konsistens.

Næringsindhold

Portionsstørrelse 50 g (Næringsindhold pr. 100 g (ca.) glutenfri

Per portion

Kcal:395 kcal
Kj: 1579 Kj
Fibre (g): 5g
Salt (g): 0.1mg
Kulhydrater: 22g
Sukker (g): 9g
Fedt: 30g
Mættet fedt (g): 10g
Kolesterol: 106mg
Proteiner: 6g

Vær den første til at poste en anmeldelse

Del denne opskrift