Sydasiatisk karrygryde med oksekød (69 )
Sydasiatisk karrygryde med oksekød - oversat til dansk så er det "oksekød i karry tomat chili og kanel" Og ja det kalder jeg denne ret, navnet er taget ud lige i luften. Hvorfor ikke selv finde på nye spændende navne og takket være Google translate kunne jeg her få hjælp, jeg er gået efter et sydasiasisk præget navn, nærmere sagt sproget Hindi - og ja så har du nok gættet noget indisk.
De krydrede indiske retter sætter kulør på hverdagen og smager helt fantastisk. En af de mere klassiske retter her hos min mor og jeg er boller i karry, måske ikke lige en direkte indisk spise, men karry henleder da tanke on at spise indisk.
Så med andre ord, det indiske køkken giver smagsløgene en rejse til varmere himmelstrøg, hvor krydderierne dufter, og der aldrig mangler sauce. Indiske retter serveres ofte med kogte basmatiris og lune hjemmebagte naanbrød.
Kategori: | Asiatisk inspireret |
Ingredienser
Sauce
200 g Zittauerløg |
1 portin Marinade |
1 dåse Hakkede tomater |
1 dåse Tomatapasta |
Grøntsager
1 pose Thai Blanding (Rema1000) |
Marinade
2 dl Soyasauce |
1 dl Fiskesauce |
1 tsk Chili pulver |
1 tsk Stødt Gurkemeje |
1 tsk Stødt ingefær (0,5 tsk frisk) |
1 tsk Spidskommen |
1 tsk Stødt kanel |
1 fed Hvidløg (Fint snittet) |
2 tsk Bombay Karry |
300 g Tykstegsbøffer |
Sydasiatisk karrygryde med oksekød fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne til marinaden op i en skål, skær herefter tykstegsbøfferne i så smalle eller tynde strimler som du kan, jo tyndere jo bedre, for så er det nemmere at få mørt. Når alt kødet er skåret på denne måde, tilsættes det til din marinade og skal nu stå og trække et par timer gerne et køligt sted på køkkenbordet eller i køleskabet natten over, mit stod køligt på køkkenbordet i 3 timer.
I mellemtiden så begynd, at forberede dine ris og kog endelig efter anvisningen her på min hjemmeside, du kan klikke her og se hvordan jeg gør det. Hvis du følger min anvisning af kogning af ris så får du knald hvide perlemors farvet ris, der er dejlig løse. Og nej de brænder ikke på og koger heller ikke fast i bunden af din gryde.
Pil og hak løget groft, kom et par spsk. rapsolie eller anden smagsneutral olie på en pande, og tænd kogepladen på trin 7 af 9, og steg nu løget til det er begyndt at blive svagt brunt. Og samtidigt ikke bliver brunet men snarer bliver bleget. Tilsæt fint hakket pillede hvidløg.
Tilsæt kødet og tilsæt meget gerne resten af marinaden, jo mere jo bedre smag til det sidste. Steg kødet sammen med løg, ved hård varme i små 5 minutter rør forsigtigt trin 9 af 9, skru ned for varmen til trin 3 af 9.
Tilsæt tomatpasta og steg med et øjeblik, det fjerner bitterheden fra tomaterne. Når det har stegt et par minutter, hæld indholdet fra pande op i en gryde, da det kommer til at fylde ret meget.
Tilsæt en dåse hakkede tomater samt den fede kokosmælk, skyld dåserne med lidt vand for at få det hele med. Tilsæt også grøntsagerne - jeg brugte Thai Blandingen fra Rema1000. Den kokosmælk jeg bruger er denne her - klik her for at se den. Bemærk det er nødvendigvis ikke her jeg handler. Kog hele retten igennem i 5 til 10 minutter.
Pas på med at tilsætte salt til retten da der i forvejen er ret meget salt i retten, grundet soyasaucen og fiskesaucen.
Når retten har kogt igennem er den klar til servering.
Næringsindhold
Per portion
Kcal: | 0 |
Kj: | 0 |
Fibre (g): | 0 |
Salt (g): | 0 |
Kulhydrater: | 0 |
Sukker (g): | 0 |
Fedt: | 0 |
Mættet fedt (g): | 0 |
Kolesterol: | 0 |
Proteiner: | 0 |