Kransekagekonfekt
Super let

Vidste du at kransekage og kransekage konfekt er en Dansk opfindelse? Læs mere lege her under.


En kransekage er en kage, der består af marcipan, sukker og æggehvider.

I Danmark har vi tradition for at nyde et stykke kransekage nytårsaften, hvor den serveres ved årsskiftet kl. 00:00 med et glas bobler, mens der synges ’Vær velkommen, Herrens år’.

Kransekagen associeres derfor ofte med fest, farver og fyrværkeri nytårsaften, men vi nyder den også til andre festlige begivenheder som fx bryllup og konfirmation.

Kransekagen kan serveres i små mundrette bidder, eller den kan bygges op i lag af mindre og mindre kransekageringe, indtil den former et flot kransekagetårn. Dertil pyntes den flot med glasur, flag, glimmer, stjernekastere eller andet festlig pynt. På toppen placeres ofte en festlig figur alt efter begivenheden: En baby til et barnedåb, en studenterhue til konfirmation eller et flot brudepar til et bryllup.

Der hersker ingen tvivl om, at kransekagen er et fast element, når vi skal fejre en glædelig begivenhed i Danmark og for på Odense Marcipan, har kransekagen en særlig plads i deres marcipanelskende hjerter.

Kilde: https://www.odense-marcipan.dk/temaer/kransekage


Nytårsaften og Kransekage hører sig til, og de små fine kransekagetoppe er perfekte, hvis man blot lige har en lille rest marcipan – eller man planlægger den store bagedyst – og dermed helt perfekt til vores nytårsaften i år, hvor min mor og jeg holder en lille og enormt hyggelig nytårsaften. Alene sammen nu også oven på al den ulykke som vi har været ramt af gennem de sidste 4 år, senest mig der sidst i oktober 2020 blev ramt af et krampeanfald. Og derved fik ændret vores og ikke mindst mine super faste rutiner og planer med et kæmpe slag.

Jeg glæder mig! Helt vildt faktisk. Både til en stille, festlig og hyggelig aften med min mor og til et nyt år – jeg er klar på at tage godt afsked med 2020 og glæder mig virkelig meget til 2021, som jeg har intentioner om at fylde med rare oplevelser, nærvær, samvær og lige dele rolige stunder og gode projekter, som jeg glæder mig til at tage fat på.

Del denne opskrift

Kategori: Kager

Ingredienser

Til 1 Servering(er)

Marcipanmassen

1300 g Marcipan (Odense ren rå)
250 g Æggehvider
240 g Flormelis (alm. sukker kan bruges, men jeg anbefaler kraftigt Flormelis)

Kransekagekonfekt fremgangsmåde

Skær marcipanen ud i mindre stykker under samtidig æltning evt. i din røremaskine eller køkkenmaskine og tilsæt al flormelis i røreskålen og ælt det sammen. Tilsæt efterfølgende æggehviderne og ælt det til en ensartet masse. Pas på med at tilsætte alle æggehvider - det kan også være at du skal tilsætte ekstra, men det er helt klar en smags sag hvordan man ønsker ens marcipanmasse skal være.

Kom det i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt små toppe på en bageplade med bagepapir (alm. bagepapir – ikke det brune). Jeg brugte en sprøjtepose af stof og en tyl af plastik nr. 9 stod der på tyllen.

Lav en lille fordybning i midten af hver top, hvor der kommes en lille smule hasselnød eller valnød eller et halvt kirsebær cocktailbær på hver kransekage konfekt.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter. De skal blot lige blive en smule gyldne i kanten.

Lad dem køle helt af og du kan evt. dyppe bunden i tempereret chokolade. Lad chokolade størkne helt. Det er helt frit hvad man vil, jeg vil hellere nyde den fulde smag af marcipanen og derved undgå at stå og rode med chokoladen.

Opbevares i en lufttæt beholder, fx en småkage dåse, på køkkenbordet eller i et skab (ikke på køl) og evt. drysses med guldstøv inden servering.

Opskrift noter

Bemærk at man fremhæver smagen og fugten mere ved at fryse de små kransekagekonfekter ned og man forlænger også holdbarheden. Læs mere neden for.


Holdbarhed og opbevaring af kransekage

Holdbarheden på kransekage afhænger af, hvordan du opbevarer den. Kransekage kan typisk holde sig i op til 5 dage i køleskabet, hvis den er pakket godt ind i en plastpose eller lukket beholder, så den ikke bliver tør.

Opbevarer du til gengæld din kransekage i fryseren, kan den holde sig i op til 6 måneder. Ved at fryse din kransekage ned, er du altid forberedt med et lækkert stykke kransekage til uventede gæster.

Kransekage er faktisk en af de kager, som har godt af at blive frosset ned, da det giver den lidt mere bid og tilfører kagen tilpas med fugtighed. Så tøv ikke med at fryse resterne af din kransekage ned og tø den op på et senere tidspunkt.

Du kan også fryse din kransekage ned umiddelbart efter bagningen – den skal blot køle af først. Når du skal bruge din kransekage, skal du tage den ud af fryseren cirka en time før. Efter en times tid er den optøet, så du kan pynte kagen med glasur, inden den serveres for dine gæster.

Kilde: https://www.odense-marcipan.dk/temaer/kransekage/tips-til-kransekage


 

Næringsindhold

Per portion

Kcal:0
Kj: 0
Fibre (g): 0
Salt (g): 0
Kulhydrater: 0
Sukker (g): 0
Fedt: 0
Mættet fedt (g): 0
Kolesterol: 0
Proteiner: 0

Vær den første til at poste en anmeldelse

Del denne opskrift