Hvedeknopper(Fremhævet kok Henrik) (25 )
Kategori: | Boller og andet brød |
Ingredienser
Dejen
2 tsk Kardemomme |
500 g Manitoba |
8 g Salt |
15 g Sukker |
50 g Gær |
300 g Vand |
1 stk Æg |
Hvedeknopper fremgangsmåde
Gæren smuldres i fadet eller skålen og udrøres med lunkent vand (35 °C). Salt og sukker tilsættes, ægget piskes let samme (evt. med piskeris) og blandes i gær blandingen tilsæt Kardemomme, melet tilsættes og dejen æltes - brug meget gerne en røremaskine og lad dejen ælte 5 til 10 minutter, det er vigtigt at der ikke tilsættes mere mel end absolut nødvendigt, hvis hvedeknopperne skal blive luftige.
Når dejen er blank og smidig, dækkes den med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i 30 minutter.
Derefter slås dejen ned og formes til 30 lige store boller ca. vægt på 90 g. pr. stk. Disse lægges i enten en bradepande der måler ca. 25 cm x 20 cm der kan også bruges 2 sandkageforme. Det er vigtigt at siderne på bradepanden er høje da bollerne hæver meget.
For at hvedeknopperne skal blive ekstra luftige, kan efterhævningen foregå over damp, dette gøres således en stor skål eller gryde placeres i vasken og er der varmt vand i denne beholder.
MÅ IKKE VÆRE KOGENDE sæt derefter pladen med hvedeknopperne over gryden eller skålen, og på denne måde hæver de nemt.
Det anbefales at pensle dem med vand inden de sættes til efterhævning, da de ellers kan falde sammen efter endt hævning.
Hvedeknopperne skal efterhæve i 15 til 30 minutter.
Og sættes i en varm ovn på 225 °C i 15 til 20 minutter, hvedeknopperne skal kun brunes ganske lidt og de må ikke danne skorpe.
Du kan høre om de er færdige ved at banke på dem, lyder det hult når du banker på dem så er de færdige.
Velbekomme.
Opskrift noter
Næringsindhold
Per portion
Kcal: | 0 |
Kj: | 0 |
Fibre (g): | 0 |
Salt (g): | 0 |
Kulhydrater: | 0 |
Sukker (g): | 0 |
Fedt: | 0 |
Mættet fedt (g): | 0 |
Kolesterol: | 0 |
Proteiner: | 0 |