Agurkesalat (53 )
Hjemmelavet agurkesalat er nemt at lave selv og kræver ingen særlige ting for at få det lavet, og du har sikkert allerede lagereddike stående i dit køkken, det samme gælder sikkert sukker og peberkorn hvad enten de er hvide eller sorte, jeg skriver hvide i opskriften men sorte kan også sagtens bruges, jeg syndes bare et der er lidt mere smag i de hvide peberkorn. Og så skal der selvfølgelig også agurker til eller er det jo ikke agurkesalat.
Hvis du er til de gamle danske retter, så kan du heller ikke undgå at havde stiftet bekendtskab med den klassiske agurkesalat, den har søde og syrlige strejfer og går især særdeles godt til en god gang grydestegt kyllingesteg. Men den går også godt til en flæskestegssandwich, en gang frikadeller eller som fyld i burgeren.
Så det er ikke kun det gamle danske køkken agurkesalaten kan bruges til også til det mere moderne køkken går den til. Og man kommer langt med denne agurkesalat, som jo slet ikke kan undværes i hotdogs.
Kategori: | Tilbehør og salat Sur Syltning |
Ingredienser
Lage og agurk
400 g Lager Eddike eller Æbleeddike |
250 g Sukker |
100 g Vand |
2 tsk Hele hvid peber |
3 stk Agurker (Helst Danske) |
Agurkesalat fremgangsmåde
Lagereddike, sukker, vand og hel hvid peber koges sammen og små koger i 5 minutter, der slukkes for varmen og sættes til afkøling evt. til næste dag.
Vil du gemme din agurkesalat i længere tid anbefaler jeg, at du vasker et par glas, skolder og kommer en sjat Atamon i glasset, derved kan det holde sig i længere tid, altså med mindre du spiser det hurtigt.
Pak agurkerne ud hvis de er pakket ind i plastik, skyld dem kort og tjek evt. for mug - de kasseres hvis de ikke er helt friske. Skær enderne af agurkerne, og skær agurkerne i skiver på max 2 mm til 3 mm tynde skiver, hvis du kan må de gerne være yndere end jeg har angivet her, eller du kan skive dem på et mandolinjern - eller hvis du har en foodprocessor eller andet skive værktøj.
Jeg brugte mit Kenwood Råkostjern AT340.
Læg agurkeskiverne op i en skål eller et glas, og overhæld med lagen, lagen skal være kold, da en varm lage vil gøre skiverne bløde.
Lagen behøver ikke at dække agurkeskiverne, men synker de ikke mere ned efter en time, må du evt. efter fylde med noget ekstra lage.
Agurkesalaten er klar til servering efter 2 til 3 timer, men er bedst efter 2 til 3 dage. Skal du bruge agurkesalaten samme dag, kan den sagtens stå ude på køkkenbordet, men ellers skal den sættes på køl.
Opskrift noter
Vil du gemme din agurkesalat i længere tid anbefaler jeg, at du vasker et par glas, skolder og kommer en sjat Atamon i glasset, derved kan det holde sig i længere tid, altså med mindre du spiser det hurtigt.
Bemærk – jeg har ikke salt i min lage, da saltet vil trække væden ud af agurkeskiverne og gøre dem bløde og kedelige.
Lagen til min agurkrsalat er en lille smule mere sød end mange af de andre opskrifter jeg har set, det er nemlig sådan jeg gerne vil have den.
Den her opskrift har jeg fra min mor, og hun havde den fra min mormor, så den er gået igen fra generation til generation.
Næringsindhold
Per portion
Kcal: | 0 |
Kj: | 0 |
Fibre (g): | 0 |
Salt (g): | 0 |
Kulhydrater: | 0 |
Sukker (g): | 0 |
Fedt: | 0 |
Mættet fedt (g): | 0 |
Kolesterol: | 0 |
Proteiner: | 0 |