Sigrid's frikadeller (13 )
Galleri
Kategori: | Svinekød |
Ingredienser
Farsen
500 g Hakket Kalv og flæsk 8-12% (ren svinekød kan også bruges) |
1 tsk Salt |
1 stk Æg |
100 g Løg |
3 spsk Havregryn |
1 tsk Sort peber |
1/2 tsk Nelliker |
1/2 tsk Allehånde |
Sigrid's frikadeller fremgangsmåde
Rør alle delene sammen, det skal ende ud med en form fast konsistens, dvs den skal ikke flyde ud når frikadellerne sættes på panden, panden skal være jævn varm uden at være for kold eller for varm, er panden for kold så koger frikadellerne, er den for varm bliver de sorte.
Stegning
Hæld olie på en varm pande. Kom smør på. Når smørret er bruset af og det begynder at lugte stegt er det klar til at stege.
Nogen siger at smeltet smør lugter af nødder.
Begynd fra pandens "klokken 12" dvs ud for håndtaget på panden, så du kan huske hvilke frikadeller der er kommet på først.
Brug en spiseske. Dyp den i stegefedtet så farsen slipper. Eller brug en isske, jeg bruger en isske da jeg ikke kan stå og bruge en spiseske.
Tag en skefuld fars med godt med top. Form den med skeen og din hånd til en frikadelle.
Vælger du at bruge en isske som ovenstående billede, fyldes hælvningen og overskydende fars skrabes af, klemmes håndtaget sammen, og en buet skinne former din frikadelle rund, man kan med fordel dyppe isskeen i fedtstof.
Læg dem på panden og klem dem lidt mere flad. Sørg for at de alle sammen er lige tykke, så de tager lige længe om at blive stegt.
Kom frikadeller på ude fra kanten af panden og arbejd dig i en spiral ind imod midten.
Steg på den ene side indtil kødet er begyndt at blive lyst 1/3 - 1/2 vej op af frikadellen.
Vend og steg færdig på den anden side.
Når de er godt gyldne/brune og faste at trykke på, er de færdige.
Opskrift noter
Hvis dine frikadeller står og "koger" i den væske der løber ud af dem, så er din pande for kold.
Hvis de brænder på inden de er færdige i midten, så er den for varm ?.
Næringsindhold
Per portion
Kcal: | 0 |
Kj: | 0 |
Fibre (g): | 0 |
Salt (g): | 0 |
Kulhydrater: | 0 |
Sukker (g): | 0 |
Fedt: | 0 |
Mættet fedt (g): | 0 |
Kolesterol: | 0 |
Proteiner: | 0 |