Henriks Lasange (12 )
Galleri
Kategori: | Hovedretter Oksekød og Kalvekød |
Ingredienser
Kødsauce
400 g Hakket oksekød 8-12% |
150 g Løg |
3 fed Hvidløg |
2 stk Chili (Styrke 5) |
2 spsk Hakkede soltørrede tomater |
200 g Revet gulerod |
200 g Revet knoldselleri |
2 spsk Skåret oregano |
1 tsk Stødt sort peber |
1 tsk Salt (efter smag og behag) |
Pasta skruer
1 pose Fusilli pasta skruer fuldkorn (Rema1000) |
3 L Vand |
2 spsk Middelhavssalt |
Bechamel Sauce
3 spsk Rapsolie |
3 spsk Hvedemel |
6 dl Sødmælk |
2 tsk Stødt muskatnød |
1/2 tsk Salt |
1 tsk Stødt sort peber |
150 g Revet cheddar (den røde) |
Henriks Lasange fremgangsmåde
Pasta
Kog pastaen efter anvisning på posen, når kød sovsen er færdig, blandes den kogte pasta i kød sovsen.
Kødsovs
Svits løg ved middelvarme, tilsæt hakkede soltørrede tomater efter 5 minutter, tilsæt gulerødder og knold selleri, lad det små steget ved middel varme i 5 til 10 minutter, tilsæt herefter kødet. Gem lidt af de hakkede tomater (gem ca. 1,5 dl), tilsæt tomat og oregano, de gemte hakkede tomater, hvidløg og chili hakkes sammen og tilsættes til sovsen, kog op og smag til med salt og peber, lad det simre ved svag varme, mens du laver bechamelsovsen.
Bechamelsovs
Varm olien op ved svag varme og rør melet i. Pisk mælken i, lad den koge op og smag til med muskatnød, salt og peber, tilsæt cheddar osten. Når osten begynder at smelte tages gryden af varmen, husk at røre hele tiden, når der er ost i brænder bechamel sovsen nemt på. Smør et ovnfast fad og bland pastaskruerne i kødsaucen. Du kan lægge den sammen lagvis pasta/kødsauce og bechamel, husk at afslutte bechamelsovs. Drys evt. din lasagne med revet ost, bag den i ovnen ved 180° C i 40 min. Skru ned hvis den er ved at blive for mørk, og server evt. lasagne med en god råkost. Men absolut ikke nødvendigt da der er grøntsager i kødsaucen.
Næringsindhold
Per portion
Kcal: | 0 |
Kj: | 0 |
Fibre (g): | 0 |
Salt (g): | 0 |
Kulhydrater: | 0 |
Sukker (g): | 0 |
Fedt: | 0 |
Mættet fedt (g): | 0 |
Kolesterol: | 0 |
Proteiner: | 0 |