Confiterede hvidløg (34 )
Super let
Confitering er en fransk konserverings- og tilberedningsmetode, som primært bruges på and og gås. Confire’ betyder at konservere på fransk. Ordet stammer fra latin: conficere (at gøre, at producere, at forberede).
Det er slet ikke til at undværre Confiterede hvidløg når man først har prøvet det, jeg spiser meget hvidløg - men med Confiterede hvidløg kommer jeg til at spise endnu flere hvidløg, Confiterede hvidløg kan bruges alle de steder som du normalt bruger hvidløg til, men derudover kan du spise dem som en snack.
Confiterede hvidløg kan man tage op af beholderen og smøre ud på et stykke ristet brød, bruge til stegt bøf, eller lige komme i en sauce eller en suppe for bare lige at give retten et pift hvidløg. Der er ingen grænser for hvad du kan bruge Confiterede hvidløg til.
Kategori: | Tilbehør og salat |
Ingredienser
Til
4
Person(er)
Hvidløg
1000 g Hvidløg |
3 stk Citroner |
750 ml Rapsolie (Eller anden smags neutral olie) |
3 spsk Middelhavssalt |
Confiterede hvidløg fremgangsmåde
Skær rødderne og bunden af alle hvidløgsfeddene.
Pil alle hvidløgsfeddene, ja ok det tager lang tid, men du kan finde et tomt glas med låg, og så kan du komme feks. 3 hele hvidløg op i glasset, det er ca. 40-60 fed, og så sætte låget fast og så ryste glasset i et lille minut, det gør at hvidløgsfeddene bliver nemmere at pille.
Skyld citronen, og skræl citronerne, du må ikke få det hvide med under skrællen da den er meget bitter.
Citron skræller og alle hvidløgsfeddene hældes i et ovnfastfad og overhældes med olivenolie, det skal helst dække hvidløgsfeddene.
Drysser med salt over det hele.
Herlighederne sættes i ovnen ved 100℃ i ca. 3 timer, og efter 3 timer sætter du ovnen på 75℃ i 6 til 7 timer. evt kan du lave det hen over natten.
Det er vigtigt at de står stille og roligt uden at stege, da de skal mørnes uden at blive stegt, jeg har et laser termometer der oplyste mig om at temperaturen i olien ved 100℃ i ovnen, der var olien på 92℃. Og da min ovn stod på 75℃ var olien på ca. 68℃
Næste dag, eller når de er færdige, kommes herlighederne på tomme rengjorte glas, gerne skoldede glas, hvis du ikke som jeg gør det, stiller mine nu fyldte glas ind i ovnen ved ca. 120℃ i 60 minutter, der ved opnår du at få undertryk i dine glas. Jeg bruger henkogningsglas / patentglas, du ved dem med gummiringen.
Når temperaturen er opnået i dine glas og der er gået en time slukker du bare for din ovn, og lader dine glas stå og køle ned. Du må ikke som nogen skriver det tage dem ug og give glasene chok ved at køle dem ned med isvand, det kan få glasene til at revne eller springe og derved går indholdet tabt.
Når temperaturen er opnået i dine glas og der er gået en time slukker du bare for din ovn, og lader dine glas stå og køle ned. Du må ikke som nogen skriver det tage dem ug og give glasene chok ved at køle dem ned med isvand, det kan få glasene til at revne eller springe og derved går indholdet tabt.
HUSK olien skal dække hvidløgene, brug gerne olien fra det ovnfastefad, eller suppler med ekstra Olivenolie.
Opskrift noter
Holdbarheden bliver i flere måneder, med mindre du får dem spist alt for hurtigt.
Næringsindhold
Per portion
Kcal: | 0 |
Kj: | 0 |
Fibre (g): | 0 |
Salt (g): | 0 |
Kulhydrater: | 0 |
Sukker (g): | 0 |
Fedt: | 0 |
Mættet fedt (g): | 0 |
Kolesterol: | 0 |
Proteiner: | 0 |