Chokoladekage med kaffetopping
Super let
Drømmekage er en kage lavet af sukker, smør, æg og mel med høj glasur af brun farin og kokosmel. Kagen er velkendt i Danmark og indtog en delt fjerdeplads, sammen med flødeskumskagen, som den mest populære i en undersøgelse af avisen metroexpress. Men forestil dig den så lavet som en chokoladekage. Jeg vil hilse og sige det her er den nye drømmekage...

Del denne opskrift

Kategori: Kager

Ingredienser

Til 1 Servering(er)

Dejen

100 g Smør
200 g Rapsolie
4 stk Æg
200 g Vand
4 spsk Kakao pulver
4 tsk Bagepulver

Kaffe topping

100 g Smør
50 g Rapsolie
1 1/2 dl Vand
2 spsk Instant Kaffe (mellem ristet)
200 g Brunfarin
150 g Kokosmel

Chokoladekage med kaffetopping fremgangsmåde

Smelt smøret i en gryde tilsæt olien og rørdet rundt og lad den afkøle lidt. Tilsæt sukker og rør de hele æg i. (Obs: æg og sukker skal IKKE piskes sammen først!) Rør derefter vandet i og og derefter mel, bagepulver og kakao.

Hældes i en stor Bradepande foret med bagepapir ca. 33x38 cm og bages i ovnen ved 200°C. alm. ovn i 40 minutter.

Imens laves fyldet ved at blande smeltet smør med de øvrige ingredienser under punktet fyld og velogmærke i den samme gryde, for at spare på opvasken!.

Fyldet hældes over kagen mens den endnu er varm og sættes i ovnen igen i ca. 5 minutter.

Opskrift noter

Bagetiden kan verriere grunden er, at jeg bruger en blandning af smør og olie i opskriften, så man skal lige tjekke med en tandstik (de er runde og spidse i begge ender) eller en kødnål. Man kan med fordel erstatte olien med smør.

Næringsindhold

Portionsstørrelse laktosefri

Per portion

Kcal:0
Kj: 0
Fibre (g): 0
Salt (g): 0
Kulhydrater: 0
Sukker (g): 0
Fedt: 0
Mættet fedt (g): 0
Kolesterol: 0
Proteiner: 0

Vær den første til at poste en anmeldelse

Del denne opskrift